Hivatalos: Lingard távozik

A Manchester United hivatalosan megerősíti, hogy szerződésének lejáratát követően, június végén Jesse Lingard távozik a klubtól.


A United Akadémiáján nevelkedett Lingard több, mint 20 éve áll a Vörös Ördögök szolgálatában és a 9 éven aluliakhoz csatlakozott 2001-ben. Kulcsfontosságú tagja volt Warren Joyce FA Ifjúsági Kupa győztes csapatának 2011-ben és a Sheffield elleni döntő első, -3-ra megnyert találkozóján gólt is szerzett.

 

A Championshipben eltöltött kölcsönidőszakokat követően Louis van Gall irányítása alatt 2014-ben debütált a felnőtt csapatban és ezt követően állandó tagja lett az első csapatnak. A 2015616-os idény során 40 mérkőzésen 6 gólig jutott, ezek közül az egyik FA-kupa győzelmet ért a Wembleyben, a Crystal Palace ellen. Ezzel a találattal Jesse csatlakozott azon United játékosok csoportjához, akik az FA Ifjúsági Kupa és az FA Kupa fináléjában is eredményesek voltak. Ám ezzel még nem fejezte be.

 

A nemzeti stadionban 2016/17-ben újabb két találattal vette ki részét a Szuperkupa és a Ligakupa győzelmekből is. Ezek mellett Marcus Rashford oldalán, 2017 májusában Európa-liga címet is nyert, Stockholmban és legjobban egy bajnoki cím hiányzik a vitrinjéből. 

 

Ez a szezon mérföldkő volt Jesse pályafutásában mivel új, hosszú távú szerződést kapott, illetve a Málta elleni 2-0-s siker alkalmával bemutatkozhatott a válogatottban is. Egy év elteltével Jesse már túl volt 100. mérkőzésén is a klubbal és talán Unitedes pályafutásának legjobb szakaszát élvezhette 2017 során. Az akkor már Jose Mourinho által irányított manchesteri csapatban 13 meccsen 9 gólig jutott és a hónap játékosának is megválasztották.

 

 

Általában 10-esként, szélsőként szerepelt, de megfordult hátravontabb szerepkörben is. Lingard fontos tagja volt a csapatnak akkor is, amikor Ole Gunnar Solskjaer átvette a menedzseri széket. Életbevágóan fontos gólt szerzett a 2019/20-as szezonban a Leicester ellen, aminek köszönhetően a United kvalifikálni tudta magát a Bajnokok Ligájába.

 

A 2020621-es szezon második felét kölcsönben töltötte a West Ham együttesénél, itt 16 meccsen 9 esetben tudott gólt szerezni, David Moyes csapat pedig Európa-liga szereplést ért el. A kölcsönt követően Lingard a nyáron visszatért a Unitedhez és a Kalapácsosok ellen egy emlékezetes és drámai mérkőzésen a 89. percben betalált. Ez a gól az utolsó, amit a Vörös Ördögök színeiben szerzett a 35 közül. 

 

Most, 29 évesen és 232 Unitedben lejátszott mérkőzést követően távozik a nyáron. Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük Jesse-nek mindazokat az emlékeket, amelyeket az itt töltött két évtized átélhettünk vele és sok sikert kívánunk neki a jövőben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!