Lingard és Januzaj a Barca elleni találatukról

Jesse Lingard és Adnan Januzaj elmondták, úgy léptek szombaton pályára, hogy eltökélt szándékuk volt a gólszerzés, s ez mindkét játékosnak sikerült a Barcelona elleni 3:1-re megnyert mérkõzésen.


Lingard, akinek eddig rendszerint nagyon jól mennek a szezon elõtti túrák, a 62. percben lépett pályára és 3 perc múltán gólt is szerzett, módosítva az eredményt 2:0-ra.

 

Januzaj pedig rögtön azután talált be, hogy a Barcelona azt gondolta, visszajött a meccsbe Rafinha szépséges találatával a 90. percben.

 

Lingard a mérkõzés lefújása után az MUTV-nek, illetve Stewart Gardnernek nyilatkozott: "Természetesen nagyon boldog vagyok. Volt egy tervünk a meccsre, és ezt teljes mértékben meg tudtuk valósítani. És nyerni is tudtunk, ez plusz öröm."

 

"Andreas a középpályáról játszotta ki Wilsonnak. Majd Willotól került Blacketthez, aki vissza húzta, és szerencse, hogy ott voltam. Onnan én már haza küldtem a labdát, a hálóba. A múlt szezonbeli játékomhoz képest gólokat szerettem volna lõni. A tavalyi idényben kölcsönben szerepeltem a Derby Countyban, lõttem néhány gólt, és nagyon örülök, hogy most ismét itt lehetek, kapok újra esélyt."

 

Januzaj is tagja a United ifjúsági részének, egyike a 7 fiatal tehetségnek, akik játszottak a felkészülési mérkõzéseken. Januzaj az elsõ gólját a Newcastle ellen lõtte 2014. április 5-én. Ezen a találkozón a United 4:0 arányban gyõzött.

 

Januzaj a ManUtd.com-on: "Nagyon boldog vagyok, ez a célom, hogy gólokat szerezzek a csapatomnak. Tudom, hogy ez csupán barátságos mérkõzés volt, de a Barcelona ellen mindig nagy dolog gyõzni. A Barcelona egy nagyon jó csapat. Úgy gondolom, mindenki jól mûködött, és megérdemeltük a gyõzelmet."

 

 

"Az ilyen gyõzelem azért fontos, mert magabiztosságot ad a sportolónak. De természetesen a legfontosabb a Tottenham elleni bajnoki. A Premier League. Mindemellett nagyon boldogok vagyunk a turné eredményeivel és állásával."

 

Januzaj a második félidõben lépett pályára, és csatárt játszott. Olyannyira ügyesen oldotta meg a feladatait, és jól dolgozott ezen a poszton, hogy a menedzser tetszését is elnyerte.

 

"Én imádok elöl lenni. Ez egy új pozíció nekem, de nagyon élvezem. Errõl a helyrõl van a legtöbb esély betalálni a kapuba. Remélem minél többször tudok a góljaimmal segíteni a csapatomnak megnyerni a meccseinket."

 

Lingard a United tavalyi megnyitó mérkõzésén debütált a Swansea City ellen (2:1), amikoris súlyos térdsérülést szenvedett. Így hát, tavaly Vörös ördögként már nem lépett pályára, ám kölcsönben a Derby Countynál megmutatta milyen tehetséges, és játékával elvarázsolta az ottani közönséget.

 

Most pedig, hogy Lingard ismét teljesen fitt és egészséges, folyamatosan lenyûgözi Louis van Gaalt, s ezzel lehetõsége nyílik rá, hogy idén végre a Manchester Unitednél kápráztassa el a szurkolókat tehetségével.

 

"Keményen dolgoztam, hogy itt tartsak, ahol most tartok. Sokat szenvedtem, értek kudarcok, de örülök, hogy most itt lehetek. A focisták megsérülnek, ez a futball szerves része. A lényeg az, hogy ezt hogyan kezelik. Én talpra álltam, elmentem focizni a Derbybe, ahol összeszedtem magam és folyamatosan építették az önbizalmam. Most rendben vagyok. Örülök a Barca elleni gólomnak!"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!