Lingard boldog, hogy kivehette a részét a gyõzelembõl

Jesse Lingard mindig is arról álmodozott, hogy a Manchester Unitedben játszhasson, a klub akadémiáján végzett játékos pedig büszke második felnõtt mérkõzésére, amelyet családja jelenlétében játszhatott le az Everton 3-0-s legyõzése alkalmával.


A 22 éves középpályás az elõzõ szezon nyitómérkõzésén debütálhatott a Vörös Ördögök színeiben, azonban még az elsõ félidõben súlyos térdsérülést szenvedett, amely okán Louis van Gaal a szezon legnagyobb részében egyáltalán nem számolhatott vele elsõ manchesteri kispadon töltött évében.

 

Lingard az Egyesült Államokbeli felkészülési túrán azonban tündökölt, így tegnap a Goodison Parkban megkaphatta elsõ lehetõségét a 2015/16-os szezonban, amikor Juan Matat váltotta a félidõben. Szorgalmas teljesítményével késõbb menedzsere dicséretét is kiérdemelte a 3-0-ra megnyert találkozó kapcsán.

 

"Nagyszerû gyõzelmet arattunk idegenben" - kezdte Jesse a MUTV-nek.

 

"Jó, hogy sikerült talpra állnunk az Arsenal elleni vereségbõl, de egész héten megfelelõen készültünk erre, és már a kezdéstõl kezdve a mi akaratunk érvényesült."

 

"Szép siker ez, és természetesen annak is nagyon örülök, hogy játéklehetõséget kaphattam, és kivehettem a részemet a csapat gyõzelmébõl. Bármikor számít rám a menedzser, én minden tõlem telhetõt meg fogok tenni."

 

"Csak annyit mondott nekem, hogy mikor nálunk van a labda, húzódjak a pálya közepe felé, és tegyek ugyanígy védekezésben is. Azt is mondta, hogy figyeljek oda [Brendan] Galloway elfutásaira, mert az elsõ félidõben sokszor maradt fenn, úgyhogy a második félidõben szerette volna, ha valaki levédekezi ezeket."

 

"Talán egy másik napon, amikor a szerencse mellém szegõdik, még gólt is szerezhettem volna, de hát ilyen a futball. Amíg miénk a három pont, addig nem lehetünk elégedetlenek."

 

 

Most, hogy ebben a szezonban elõször érezhette meg a felnõtt csapat hangulatát, Lingard újabb lehetõségekre vágyik, és reméli, hogy a továbbiakban is része lesz a menedzser terveinek.

 

"Ez a legfõbb célom, és én mindig is a Man Unitedben akartam játszani" - tette hozzá.

 

"Az, hogy 45 percnyi játéklehetõséget kaptam, semmilyen jelentõséggel nem bír a következõ mérkõzést illetõen."

 

"Néhányan eljöttek a Goodisonba a családomból, hogy megnézzenek. Természetesen nem voltam benne biztos, hogy pályára léphetek, mert a kispadon kaptam helyet, de az nagy elismerés számomra, hogy a saját szemükkel láthatták, ahogy játszok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!