Lingard hálás Rooney hatásának

Jesse Lingard eddigi Manchester Unitedbeli karrierére gyakorolt pozitív hozománya miatt élteti Wayne Rooneyt, és szeretné meglovagolni azt a hatást, amellyel a csapatkapitány van öltözõbeli társaira.


Lingard egy év után elõször léphetett pályára a Vörös Ördögök színeiben, amikor az Everton 3-0-s szombati legyõzésekor a félidõben beállhatott csereként.

 

A mérkõzésen a United harmadik találatát Wayne Rooney szerezte, amellyel a másik klublegenda, Andy Cole mellett mindenidõk második legeredményesebb játékosa lett a Premier League-ben 187 góllal.

 

Lingard a kapitány képességeit dicsérve Rooney inspiráló jelenlétérõl számolt be, amelyet az egész keret érez az Old Traffordon.

 

"Lehet, hogy nem tûnik úgy, de õ egy nagyon pezsgõ személyiség" - kezdte.

 

"Minden csoportosuláshoz van egy jó szava, legyenek azok külföldiek, vagy éppen fiatalok, mindenkivel beszélget, és bárkinek szívesen segít."

 

"Õ egy világklasszis játékos. Errõl mindennap meggyõzõdhetünk az edzéseken. Gólokat szerez - mindig benne van a gól. Õ a kapitány, aki a csapat vezére. Nagyszerû példát mutat, amelyet én pedig követek."

 

"Mostanra már barátomnak tartom õt. Az akadémiáról kikerülve már évek óta körülötte lehetek. Amikor még az U18-as csapathoz tartoztam, elkezdtek minket edzéseken vegyíteni, és azóta követem nyomon a tevékenységét. Már akkor is ugyanúgy segített nekem, mint ahogy most."

 

"Rengeteg klasszis játékosa van a keretünknek, de õ már rengeteg gólt szerzett a klub színeiben, és segített a klubot oda juttatni, ahol jelenleg is tart."

 

 

Lingardot örömmel töltötte el, hogy hosszú távú sérülését követõen újra tétmérkõzésen léphetett pályára, amelyet még az elõzõ szezon nyitófordulójában szenvedett el a Swansea City ellen.

 

Egyes híresztelések arról szóltak, a szélsõ a 2015/2016-os szezont kölcsönben tölti majd, azonban Lingard elárulta, Van Gaal számít rá a felnõtt csapatnál ebben az idényben.

 

"A menedzser a szezon kezdetén közölte velem, szeretné, ha maradnék, és úgy látja, hogy kaphatok játéklehetõséget ebben a szezonban. Szerintem ebben az elképzelésében a szombati nap se ingatta meg" - tette hozzá.

 

"Megbízik bennem, ezt pedig azzal kell meghálálnom neki, hogy jól játszom."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!