Van Gaal a szurkolók figyelmen kívül hagyására buzdított

Jesse Lingard elmondása szerint Louis van Gaal arra utasította a Manchester United játékosait a CSZKA Moszkva elleni mérkõzésen, zárják ki a teljesítményük miatt frusztrált szurkolók rigmusait.


Az ifjú középpályás elmesélése alapján a holland menedzser az orosz bajnokcsapat ellen az Old Traffordon 1-0-ra megnyert mérkõzés félidejében közölte játékosaival, "zárjátok ki a szurkolókat".

 

A Vörös Ördögök szurkolói hangot adtak elégedetlenségüknek Louis van Gaal irányába az európai kupamérkõzésen látottakkal kapcsolatban, azt énekelve, hogy "támadás, támadás, támadás", amely jól példázza a szurkolók által elvárt direkt stílus, és a menedzser labdatartós játéka között húzódó szakadékot.

 

A hazai csapat 404 percen keresztül maradt gólképtelen, mielõtt Wayne Rooney 11 perccel a CSZKA elleni mérkõzés vége elõtt be nem fejelte a gyõztesgólt, Lingard - aki a gólpasszt adta - pedig elárulta, õ megpróbált a szurkolók kedvében járni.

 

 

"Én megpróbáltam amennyire csak lehet, direkt stílusban játszani, és a közönséget minél többször talpra állítani" - kezdte a 22 éves saját nevelés.

 

"Természetesen a megfelelõ idõben szabadott csak így cselekednem, néha türelmesnek kellett lennünk. Nagy örömömre szolgál, hogy végül a gól csak megérkezett."

 

Amikor rákérdeztek, milyen tanácsot adott Van Gaal játékosainak a szünetben, Lingard így felelt:

"Csak ne álljatok le, és ugyanúgy teljesítsetek, mint az elsõ félidõben. Legyetek türelmesek, zárjátok ki a szurkolókat és játszátok a saját játékotokat."

 

A Manchester United ezzel a gyõzelemmel a Bajnokok Ligája B-csoportjának élére állt, és egy pontos elõnnyel rendelkezik az õt követõ PSV Eindhoven, illetve Vfl Wolfsburg elõtt.

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!