Lingard a United Derby elleni taktikáját magyarázza

Jesse Lingard szerint a Manchester United támadó stílusa a pénteki, Derby County elleni FA-kupa mérkõzésen lenyûgözte az õket idegenbe elkísérõ szurkolótáborukat.


A Vörös Ördögök a Kosok 3-1-es legyõzésével biztosították helyüket a sorozat 5. fordulójában, ahol egyébként majd a Shrewsbury Town vár rájuk, ahol Louis van Gaal legénységének nem lehet más célja, mint hogy tovább folytassák útjukat a döntõig, ahol egyébként 2004 óta nem tudtak diadalmaskodni.

 

Lingard az iPro Stadiumban aratott sikerük kulcsaként a csapat játékrendszerét emelte ki, amelynek köszönhetõen Wayne Rooney, Daley Blind és Juan Mata is eredményes tudott lenni.

 

"Nagyon pozitív volt a játékunk. Azonnal támadólag léptünk fel a mérkõzés kezdetén, szabadon játszottunk, ez pedig szerintem nagyon tetszett a szurkolóinknak. Mostantól a legtöbb mérkõzésen nyomás alá kell helyeznünk az ellenfeleket, védekezésre és hibára kell kényszerítenünk õket, így a saját játékunkat játszhatjuk" - kezdte a középpályás.

 

"Wayne gólja megnyugtatott minket, de még a félidõ elõtt egyenlíteni tudtak, úgyhogy önbizalommal telve kellett kijönnünk a második játékrészre, hogy továbbra is képesek vagyunk a saját játékunkat játszani. Olvastam, hogy ebben a szezonban most volt a legnépesebb idegenbeli szurkolótáborunk. A szurkolóink mindig nagyszerûek - akár gyõzünk, akár döntetlent érünk el, akár veszítünk, mindig támogatnak minket, ezt pedig a társaimmal nagyra értékeljük."

 

 

Míg Lingard a jobbszélrõl veszélyeztetett, és elõkészítette Blind gólját, Anthony Martial a baloldalról nyújtott kiemelkedõt, a francia játékosra pedig fõszerep hárulhat kedden, a Stoke City ellen is.

 

"Anthony lenyûgözõ volt. A Derby jobboldali bekkjét [Cyrus Christie] nagyon jól ismerem a náluk töltött kölcsönidõszakomból, és a meccs után meg is említette, Anthony mennyiszer tudott mellette elmenni, emellett pedig gólpasszt is adott. De õ nála ez a tehetségébõl fakad."

 

"Most a mérkõzésre egyre-másra követik majd egymást, úgyhogy mentálisan megfelelõen fel kell készülnünk; amennyire csak lehet a rehabilitációnkat le kell rövidítenünk. A mentalitásunk tekintetében az a kulcs, hogy nem szabad visszatekintenünk és túlzottan elõre se néznünk. Mindig az elõttünk álló mérkõzésre szabad csak koncentrálnunk, és tudjuk, hogy a legjobb teljesítményünkre lesz majd szükség a Stoke legyõzéséhez."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!