A hangadó: Bobák Róbert

Az MTVA sportriportere nagy izgalommal várja a Liverpool-Manchester United rangadót.


Rovatunk legújabb részében Bobák Róbert, az M4 sportcsatorna kitûnõ riportere segítségével vettük szemügyre a csütörtöki Liverpool-Manchester United derbit. Górcsõ alá vettük, miért teljesítenek tudásuk alatt az idei szezonban a csapatok. Szó esett a két menedzser eddig tevékenységérõl, valamint megtudtuk, milyen személyes élmények kötik szeretett csapatunkhoz.

 


Bobák Róbert szerint tradicionális rangadó, igazi csata lesz a csütörtöki ütközet. Teljesen mindegy, hogy a legmagasabb kategóriában, azaz a Bajnokok Ligájában, az angol bajnokságban, vagy épp az FA-kupában fut össze a két fél. 

 

"Fantasztikus mérkõzés várható, tipikusan olyan, ami akkor is óriási jelentõséggel bír, ha nem az aranyéremért zajlik a csata, hanem mondjuk az angol pontvadászat középmezõnyében találkoznak. Sokat jelent az edzõknek, a játékosoknak és szurkolóknak is. Kevés hasonló párosítás van Európában" – mutatott rá a meccs presztízsértékére az M4 sportcsatorna mûsorvezetõje.

 


Állítása szerint a vörös ördögök együttesébõl hiányoznak az egyéniségek. Wayne Rooney-t kiemelte ugyan, azonban sajnálja, amiért a Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham és Neville-testvérek fémjelezte együttes már a múlté.

 

"Úgy vélem, Louis van Gaal keresi az identitását az új Manchester Unitednek. A menedzseri pozícióból viszont nem igazán terem számára babér, pedig kiváló szakember. Átalakulóban vannak, érzékelhetõ generációváltás van, sok tehetséges labdarúgóval" – fogalmazott az MTVA munkatársa.

 

 

"A Liverpool évek óta keresi az igazi arcát, persze ott is nyugodtan mondhatnánk olyan neveket, mint Steven Gerrard vagy Ian Rush."


Kiemelte ugyan, hogy hiányolja az egyéniségeket, mégis járhatóbb útnak látja a fiatalok beépítését a jelenkor alakulatába. A mára legendává váló egykori klasszisok is megkapták annak idején a lehetõséget és remekül helytálltak. 

 

 

 

"Nem tudom, mennyire lenne jó megoldás a bõven a harmincas éveiben járó Zlatan Ibrahimovic megszerzése, esetleg az újra felmelegített Cristiano Ronaldo-szál. Az biztos, ekkor újra a figyelem középpontjába kerülne Manchester vörös fele. Ugyanakkor én inkább annak vagyok a híve, hogy 18-19-20 éves tehetségek helyét találják meg, mint Anthony Martial, Memphis Depay, Jesse Lingard vagy az új üdvöske, Marcus Rashford. Ha rááldozzák az idei szezont, nem kizárt, hogy a következõ már jobb lesz" – mondta a F1-száguldó riportere.

 

 

Közölte, sokkal töbet várt a holland menedzsertõl. Úgy gondolta, legalább március elejére már a bajnoki aranyért lesznek versenyben. 

 

"Errõl most szó nincs, hiszen rengeteg meglepõ és sokkoló vereséget szendvedtek. Elég nehéz egyéniségnek tartom Van Gaalt, így a miérteket csak sejtem. A rossz eredményekrõl õ is tehet, viszont nem kizárt, hogy néhány esztendõ múlva megköszönik majd a számára, amiért osszerakott egy sok fiatalból álló csapatot. Átalakulást vezényel le, talán néhány év múlva ott lesznek a nemzetközi porond legjobbjai között is" – taglalta a 2008-as pekingi olimpiáról is tudósító riporter.

 

 

Jürgen Kloppal kapcsolatban elmondta, kiváló trénernek tartja, de ez kevés a sikerhez. 

 

"Elég a tekintetére nézni, nagyon szuggesztív, rendkívül meggyõzõ germán mentalitása van. Úgy érzem néha – s ez a dortmundi idõszakára is igaz –, olykor több tüzet látok benne, mint a játékosaiban. Ezt kellene a tanítványainak is átvenni. Kétségtelen, nagyon jól jártak vele. Brendan Rogers-szel sem volt semmi bajom, mégis picit sótlannak tûnt. Ezt a Liverpoolt felrázhatja a német szakember" – jelentette ki, aztán hozzátette, egyiküknek sem a 6., 7. helyen kellene tanyáznia, ezért ideje lesz egyre feljebb tornászniuk magukat a bajnokságban.

 

 

 

Kérdésünkre elárulta, számos személyes élmény köti a Unitedhez, sok egykori vagy jelenleg is a csapatunkat erõsítõ labdarúgóval találkozott, s készített interjút a 2006-os németországi, valamint a 2010-es dél-afrikai foci-vb-n.

 

A legemlékezetesebbet viszont a következõ történetben taglalja: 

 

"A ZTE-United meccsen Gary Neville megsérült, lecserélték, vele futtában tudtam interjút készíteni, amikor véget ért a találkozó. A mérkõzés utáni sajtótájékoztatón viszont Sir Alex Ferguson nagyon tisztességesen elismerte a vereséget, és gratulált a magyar együttesnek. Emlékszem, a United játékosai ingerültek voltak, hiszen mindenre számítottak, de arra nem, hogy kikapnak. Több manchesteri játékos mogorván elhajtott minket az interjú idején. Olyan szempontból volt jó ezt látni, hogy a futballban valóban történnek néha csodák, és azt az ilyen sztárok is ennyire a szívükre tudják venni. A visszavágón már több sikerélmény érte õket."

 

 

Arról, mekkora esélye lehet akár egyik, akár másik csapatnak az esetleges végelszámolásnál az Európa-ligában, azt mondta, hogy az utóbbi évek tapasztalai alapján a spanyol és olasz gárdák vannak elõnyben, bár õk sem igazán veszik komolyan a sorozatot. A Sevillát ellenpéldaként hozta fel, hisz remekül szerepelt az utóbbi idõben. Ha az angolok komolyan veszik a folytatást, akármelyik bent lévõ csapat ellen van esélyük.

 

"Mára nem csak az EL-döntõ vagy annak megnyerése bír nagyobb presztízsértékkel, hanem a legjobb négy közé jutás is. TV-nézettségben is komoly mutatói vannak ennek a sporteseménynek, persze többségében a futballszeretõk nézik."

 

 

 

 

A spanyol Juan Mata West Brom Albion elleni gyors kipontozódása meglepte, pedig intellingens, véletlenül sem alattomos játékosnak tartja. Rámutatott arra, többek között ez is okozza a két fél felemás szezonját. 

 

"A WBA otthonában még soha nem kapott ki a United, most ez is megtörtént. A Van Gaal-érában történelmi negatívumok is becsúsznak, ellenben pozitívumok egyelõre nincsenek. Bár az idén történtek alapján nem kell meglepõdni azon, hogy ki tudnak kapni -ez esetben- a West Bromwich otthonában. Azt persze meg kell említeni, olyan mennyiségben jönnek egymás után a meccsek, hogy Michael Carrick-ék örülnek, ha fújhatnak egyet, s már itt van a Liverpool elleni csata."

 

A vörösökre kitérve úgy fogalmazott, elég fura körülmények között nyerték meg a hétvégi bajnokijukat a Crystal Palace otthonában. Rájuk is jellemzõ a hullámzó szezon.

 

"Két egyforma, felemásan, valamint az elõzetes várakozásokat alulteljesítõ csapatok meccse lesz ez az EL-csata. Aki továbbjut, erõt meríthet a gyõzelembõl, a vesztest pedig hetekre visszavetheti a kiesés. A 'Pool feldobottabban érkezhet, a Unitednek pedig egyel több oka lesz a bizonyításra" – jelentette ki, majd megtippelte a mérkõzés végeredményét. 

 

 

"Döntetlenre számítok, ütõképesebbnek, több potenciállal bírónak érzem a vörös ördögök támadószekcióját, a középpályájuk is jó, ezért egy hajszállal erõsebbnek érzem õket. A visszavágó valószínûleg megint forró hangulatú összecsapás lesz a manchesteriek otthonában. Ha ott az elején érkezik egy liverpooli villanás, akkor mit sem ér az elõzõ meccsen kiharcolt 1-1" – latolgatta az esélyeket Bobák Róbert.

 


A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik az interjúért Bobák Róbertnek!


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!