Manchester United 3-1 Aston Villa

Rooney megtalálta góllövõ cipõjét, ezzel segítve gyõzelemre a Unitedet!


Az õszi, csúfos mérkõzés után a Manchester United ezúttal esélyt sem adott az Aston Villának és viszonylag könnyedén gyûjtötte be a három pontot.

Wayne Rooney két gólja mellett Nemanja Vidic szerzett egy eszméletlen gólt, míg a Villától az új szerzemény, Darren Bent talált Edwin kapujába, mellyel mutatja, jó vétel volt a játékos.

A csapatok:

United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Fletcher, Carrick, Giggs - Rooney, Berbatov
Cserék: Lindegaard, Owen, Hernandez, Anderson, Smalling, Fabio, Scholes

Villa: Friedel - Walker, Collins, Dunne, Clark - Young, Makoun, Petrov, Albrighton, Downing - Bent
Cserék: Marshall, Cuellar, Pires, Reo-Coker, Agbonlahor, Heskey, Delfouneso

A mérkõzésen sokáig nem kellett várni az elsõ gólra, aki a meccs elõtt a büfénél a sor végén volt, minden bizonnyal lemaradt a találatról. Ugyanis a 49. másodpercben már vezettek a Vörös Ördögök.

Saját tizenhatosuk elõterében kaptak Vidicék szabadrúgást, Van der Sar jelzett Ferdinandnak, hogy elvégzi, gyorsan elõrevágta, indítva ezzel Rooneyt, aki nagyszerû mozdulattal lekezelte a játékszert, majd az ellenfél büntetõterületén belül járva Dunne mellett nagy erõvel a jobb felsõ sarokba lõtt, 1-0 a hazaiaknak.

 


Öt perccel késõbb egy Nani lövést jegyezhettünk fel, O'Shea passza után került helyzetbe a portugál, de kapu fölé szállt a próbálkozása.

A 9.percben Rooney került jobb szélre, majd adott be, Berbatov fejese egy védõn megpattanta nem jutott a kapuig.

Egy percre rá a másik kapu elõtt volt helyzet, Albrighton beadásába piszkált bele Bent Ferdinandot megelõzve, de könnyen felszedte a labdát Van der Sar.

Az elsõ negyed órát látva a United átengedte a területet ellenfelének, kontrákra próbált játszani, a gól ellenére azonban nem voltak a hazaiak kiemelkedõ fölényben.

A 19.percben Chris Foy nézett el egy esetet. O'Shea indította Nanit kiválóan, a portugál a tizenhatoson belül megtolta a labdát, Dunne pedig elsodorta a játékost. Egyértelmû büntetõ volt az eset, de Foy továbbot intett.

A félidõ felénél Nani elõtt adódott ismét lövõhelyzet, 19 méterrõl leadott, a bal alsó sarokba tartó lövését azonban nagy bravúrral védte Friedel.

Az elsõ fél óra végén Gigs kapott egy gyors bedobás után labdát, két védõ között betört a tizehatoson belülre, majd 14 méterrõl lõtt, ám a jobb kapufánál álló amerikai kapus ismét védeni tudott.

A 34.percben kényszerû cserét hajtott végre Sir Alex Ferguson, Fletcher sérült meg, helyére a brazil Andersont küldte pályára a menedzser.

A 38.percben Giggs indította a két védõ közé befutó Evrát, a francia védõ jól is lõtt, ám a rövidre tartó lövését Friedel védte, maradt az 1-0. Két perccel késõbb Nani ívelt a hosszú oldalra, ahol érkezett Berbatov, de fejese fölé szállt.

Nem sokra rá ismét a bolgár volt akcióban, a bal szélen faképnél hgyta Walkert és egészen az alapvonalig futott, majd próbálta bejátszani Rooneynak a labdát, de Friedelnek sikerült a támadó elõl felszedni azt.

Egy percet hosszabbított a játékvezetõ, a Villa játékosai már az öltözõbe szerettek volna menni, de még meg kellett várniuk, hogy Nani jobb szélrõl egy remek ívelést adott Rooneynak, aki a védõk között kibújva 5 méterrõl a kapuba helyezte a labdát, ezzel 2-0-ra növelve csapata elõnyét.

 


A United megérdemelten vezetett a szünetben, sokkal veszélyesebben játszottak, gyorsabban is járatták a labdát, mint az Aston Villa.

A második félidõ majdnem úgy kezdõdött, mint az elsõ. Már egybõl helyzetbe kerültek a Vörös Ördögök, miután Carrick szerzett labdát a középpályán, passzolt Naninak, aki épp lövésre készült, de Dunne menteni tudott elõle.

Egy perccel késõbb 11-est reklamáltak a Villa játékosai a bírónál, ugyanis Evra és Bent estek el a United tizenhatosán belül egy beadást követõen, de visszajátszásból jól kiderült, hogy Bent volt a vétkes, õ akasztotta össze a védõ lábait.

Az 56.percben O'Sea szabálytalankodott a saját tizenhatosa elõtt, jó szögbõl jöhetett szabadrúgással a Villa. Young végezte el a pontrúgást, ám lövése a kapu fölé szállt. Két perccel késõbb azonban már gólnak örülhettek a vendégek. Középpályán jobb szélen felfutó Downingot indították, Evra lemaradt a játékosról, így üresen mehetett kapura az angol, a rá kitárni készülõ Vidic mellett beadott középre, ahol Bent teljesen üresen érkezett és közelrõl kilõtte Edwin kapuját, 2-1, szépítettek a vendégek, de vajon hol volt a védelembõl Evra és Ferdinand?

Sokáig nem örülhettek a vendégek, ugyanis a 63.percben Giggs jobb oldalról beívelt labdáját Vidic fejelte Rooney elé, akik háttal a kapunak visszagurított a védõnek. Vidic nem várt, azonnal ellõtte a labdát a bal felsõbe 14 méterrõl, 3-1-re módosítva a mérkõzés eredményét.

 


A 70.percben Young a büntetõterület sarkáról célozta meg a hosszú felsõ sarkot, lövése azonban kicsit célt tévesztett és a felsõ lécen csattant.

Négy perccel késõbb Anderson vezette a Villa védelemre a labdát, a jobbján érkezõ Giggsrõl Berbatov két embert vitt el így a walesi üresen volt, Anderson passzolt is a legendának, aki belõtte kapu elé a labdát, de kicsit hosszú volt az érkezõ Berbatovnak.

A 77.percben megszerezhette volna Rooney a harmadik gólját. O'Shea indította kiválóan a védõk között kilépõ támadót, egyedül vihette kapura a labdát, de mielõtt lõtt volna, beérték a védõk és menteni tudtak. Nagy helyzet volt, ezt bizony elszórakozta Rooney.

Öt percre rá Nani futott el a bal szélen egészen az öt és feles és az alapvonal találkozásáig, középen Berbatov, Rooney és Giggs várták a labdát, a portugál azonban nullszögbõl kapura lõtt inkább, Friedel védett. Meg is kapta a magáét a bent állóktól ezért.

Két percre rá ismét a portugál lõtt kapura jobbról, Friedel hárítani tudott, de a kipattanó éppen Berbatov elé került, aki azonban fölé lõtt közelrõl.

A mérkõzés végére még egy zseniális esernyõt osztott ki O'Shea védõjének, majd passzolt Rooneynak, aki 19 méterrõl kegyetlen lövést indított el Friedel kapuja felé, a bal alsó sarok elõl azonban védeni tudott a kapus.

Összességében egy viszonylag könnyed játékkal, sokszor szép és gyors támadásokat vezetve megérdemelten nyert a Manchester United, ha Friedel nincs ilyen formában, 5-6 gólos különbség is reális lehetett volna.

 


Manchester United 3-1 Aston Villa

Old Trafford, 75256 nézõ

Vezette: Chris Foy 

 

United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani, Fletcher(Anderson 34.), Carrick, Giggs - Rooney, Berbatov
Nem használt cserék: Lindegaard, Owen, Hernandez, Smalling, Fabio, Scholes

Villa: Friedel - Walker, Collins, Dunne, Clark - Young, Makoun, Petrov(Agbonlahor 74.), Albrighton(Heskey 69.), Downing(Reo-Coker 80.) - Bent
Nem használt cserék: Marshall, Cuellar, Pires, Delfouneso

 

Gólszerzõ: Rooney 1., 45., Vidic 63. illetve Bent 58.

 

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Wayne Rooney


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!