Gary visszavonul

Gary Neville bejelentette visszavonulását, mely nem a szezon végén lesz esedékes, hanem azonnali hatályú!


Gary Neville visszavonul a labdarúgástól, miután 20 évig szolgálta a Manchester Unitedet.

Gary 1991 júliusában írt alá a Unitedhez és részese volt annak a híres korosztálynak, amely ifjúsági FA kupát nyert 1992-ben. Ezt követõen lett az elsõ csapat tagja több csapattársával együtt, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, David Beckham, Nicky Butt vagy épp a testvére Phil Neville.

 Old Traffordon eltöltött idejében 602 mérkõzésen szerepelt, ezalatt hét gólt szerzett. Nyert Bajnokok Ligáját, nyolc alkalommal lett angol bajnok, háromszor nyert FA kupát, kétszer Ligakupát valamint Világkupát és FIFA klubvilágbajnokságot is bezsebelt. 2005-ben a Manchester csapatkapitánya lett.

 


 1995 és 2007 között 85 alkalommal öltötte magára a három oroszlánosok mezét, két világbajnokságon szerepelt (1998 és 2006) és három Európa-bajnokságon vett rész (1996, 2000, 2004).

Gary - aki ebben a hónapban lesz 36 éves - hosszas tanakodás után hozta meg döntését és ezt mondta:

  "Egész életemben Manchester United szurkoló voltam, minden álmom teljesült. Természetesen csalódott vagyok, hogy játékos pályafutásom véget ért, de mindannyiunk számára eljön egyszer ez a nap, tudni kell, mikor jött el az idõ. Számomra eljött ez az idõ is. A világ leghihetelenebb klubjában játszottam, játszhattam a világ legjobb játékosaival együtt és néhány ellen is és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehettem a csapat eredményességének és a klub sikereinek."

 


"Rengeteg olyan ember van, akinek szeretnék köszönetet mondani, a lista élén természetesen Sir Alex Fergusonnal. Rengeteg támogatást és lehetõséget adott nekem az elmúlt 20 évben - valóban a legnagyobb menedzserek egyike - és köszönök neki mindent!"

  "Kiváltságosnak érzem magam, amiért sok hatalmas játékossal edzhettem és játszhattam együtt. A tapasztalatok, amiket megosztottak velem egész életemben velem lesznek. Szeretnék köszönetet mondani azoknak az edzõknek, akik alatt játszhattam, kezdve az ifi koromtól egészen napjainkig. És végül szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, mert mindig megmutatták, mennyire hihetetlenül képesek támogatni engem. Tudják, mennyire különlegesek számomra is és a klub számára is."

 


"Új tapasztalatok szerzése felé tekintek, de a klub mindig az életem része lesz. A legfontosabb azonban az, hogy a klub tovább folytassa a sikerességét, ami egyet jelent a Manchester Uniteddel és én az úton végig támogatni fogom õket, mint szurkoló."

Eközben Sir Alex Ferguson is megszólalt:

 "Gary volt a legjobb angol jobbhátvéd a generációjában. Õ egy példakép lehet minden fiatal számára, szorgalmas, hûséges és intelligens. United szurkolónak született és úgy is nevelkedett, az Old Traffordon töltött karrierje pedig minden United szurkoló szeretetét kiváltotta."

"Hatalmas hatása volt általánosságban a Unitedre, jelenléte az öltözõben és vezetõi képessége is egy eszköz volt számomra. Minden fiatal játékos, akik kikérték tanácsát különbözõ dolgokban, leginkább szerzõdésükkel kapcsolatban, mindegyikük adósa Garynek."

"Fiatalon hatalmas akarata és elszántsága volt a sikerre és ez egész pályafutása alatt megmaradt. Ez az, amit minden fiatal Manchester United játékosnak itt hagy."

A Vörös Ördögök igazgatója, David Gill is szólt Nevillerõl:

 "Gary nagy szolgája volt a klubnak, köszönjük hûségét és azt, hogy hozzájárult ennyi ideig játékával a klub sikereihez. Éveken át tartó kapcsolatunkból tudom, mindig a klub érdekei voltak számára a legfontosabbak. És bár ez a jeles fejezet az életében most véget ér, a tapasztalata, elkötelezettsége és energiája biztosítja azt, hogy továbbra is szerepet játszon a klub életében mint az edzõi stáb, vagy a kereskedelmi osztály tagja."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!