Mourinho: Bailly leigazolásának oka

José Mourinho Eric Bailly erõsségeibe nyújtott betekintést és felvázolta, miért lehet sikeres a védõ az Old Traffordon.


Az elefántcsontparti Bailly volt Mourinho elsõ igazolása a United menedzsereként, amikor a múlt hónapban a Villarrealtól érkezve négy éves szerzõdést írt alá.

A 22 éves játékos nem igazán ismert a Vörös Ördögök szurkolóinak körében, José viszont tisztában van Eric képességeivel, azt azonban elismerte, új igazolásának idõbe telhet, míg alkalmazkodni tud.

"Hasonlíthatnám korábbi játékosaimhoz, de ezt nem szeretném megtenni, mivel nyilvánvalóan ezek a srácok más klubokban játszanak" - mondta Mourinho egy exkluzív interjú keretein belül az MUTV-nek.

 

 

 


"Õ azonban egy olyan játékos, akirõl hisszük, hogy birtokában vannak a kellõ tulajdonságok. Nagyon erõs fizikuma van és nagyon gyors. Nem könnyû olyan játékost találni, aki egyszerre gyors és magastermetû is, õ egy nagy, magas srác és emellett valóban gyors is."

"A spanyol kultúrából jön, ahol a játék elsõ fázisai a legfontosabbak, szóval technikailag õ nagyon képzett. Egy ideig játszott jobbhátvédként is, ami megkövetelte tõle, hogy a játék támadóbb oldalát is megszemlélje. Jót tesz egy középhátvédnek, ha egy bizonyos ideig jobbhátvédként is tud szerepelni."

"Már csak egy kérdés van vele kapcsolatban, amirõl el kell majd terelnem a figyelmét - õ egy olyan játékos, aki még sosem játszott egy ilyen nagy méretû klubban ekkora felelõsségel és ilyen nagy elvárással."

"Képes lesz-e Eric idejönni és az elsõ naptól a legjobban teljesíteni? Nem tudom. Ez a kérdés, de az én feladatom az, hogy ezt a kérdõjelet minél hamarabb eltûntessem, és segítsek neki elsajátítani azt a személyiséget, ami a Manchester Unitedhez kell."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!