Hivatalos: Bailly a Besiktashoz igazolt

Eric Bailly elhagyta a Manchester Unitedet és a török Super Ligben szereplő Besiktashoz igazolt véglegesen.


A 29 éves elefántcsontparti védő 113 tétmérkőzésen szerepelt a Unitedben azt követően, hogy 2016-ban Manchesterbe igazolt a Villarrealtól.

 

Bailly volt a Vörös Ördögök korábbi menedzsere, José Mourinho első igazolása, debütáló mérkőzésén a Leicester City 2-1-es legyőzésével pedig rögtön Community Shieldet nyert a Wembley-ben, őt pedig a mérkőzés legjobbjává választották.

 

A szezon későbbi szakaszában elhódította a csapattal a Ligakupa trófeáját is és a kezdőcsapat tagja volt a Southampton 3-2-es döntőbeli legyőzésekor.

 

Kulcsfontosságú tagja volt a 2016/17-es szezon végén Európa-ligát nyerő csapatnak is, annak ellenére, hogy a stockholmi Ajax elleni finálét eltiltás miatt kihagyni kényszerült. Bailly-t ezt követően az UEFA az Európa-liga szezon csapatába jelölte "domináns védőmunkája" elismeréseként.

 

Bailly egyetlen Unitedes gólját a következő szezon elején, a Swansea City 4-0-s legyőzése során szerezte 2017 augusztusában.

 

 

A következő szezonokban sérülések, illetve a posztján lévő versenyhelyzet miatt jelentősen csökkent a pályára lépéseinek száma, ugyanis olyan játékosokkal kellett megküzdenie, mint Chris Smalling, Phil Jones és Marcos Rojo, később pedig Harry Maguire, Victor Lindelof illetve Raphael Varane.

 

Bailly utoljára tétmérkőzésen 2021 decemberében, a Burnley 3-1-es legyőzésekor szerepelt a csapatban, a 2022/23-as idényt pedig kölcsönben az Olympique Marseille-ben töltötte.

 

Ő a második United játékos idén nyáron, aki Törökországnak veszi az irányt, miután Fred még augusztusban igazolt a Fenerbahce-hoz, míg Altay Bayindir éppen ellenkező irányba mozgott, miután a Fenertől igazolt az Old Traffordra a múlt héten.

 

A Unitednél mindenki köszönettel tartozik Ericnek a klubért tett erőfeszítéseiért és minden jót kíván neki a jövőre nézve.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!