Bailly: A Unitednél előnyt élveznek az angol játékosok

Eric Bailly elmondása szerint a Manchester Unitednél töltött időszaka alatt a klubnál az alapján válogattak be játékosokat a csapatba, hogy angolok-e, nem pedig a tehetségük szerint.


Az elefántcsontparti játékos a nyár folyamán az Olympique Marseille együtteséhez igazolt kölcsönben.

 

A 28 éves védő csak négy alkalommal léphetett pályára az előző szezonban, míg például a csapatkapitányi posztot betöltő angol válogatott Harry Maguire annak ellenére megtartotta helyét a kezdőben, hogy nem éppen játszott élete formájában.

 

Bailly most abban reménykedik, hogy a klub új menedzsere, Erik ten Hag megváltoztatja a külföldi játékosok helyzetét.

 

 

"A klubnak mellőznie kellene az angol játékosok favorizálását és mindenkinek esélyt kellene biztosítaniuk" - kezdte a korábbi Villarreal bekk.

 

"A klubnak inkább a versenyhelyzetet kellene kiéleznie az öltözőn belül, nem csak néhány tagját figyelembe venni. Mindig az volt az érzésem, hogy a hazai játékosok előnyt élveznek."

 

"Ez nem fordul elő a Chelsea-nél vagy más vagy Premier League kluboknál. Néhány játékos garanciát vehetett rá, hogy a kezdőcsapatban fog helyet kapni, ez pedig gyengíti a csapatot. Szerencsére [Erik] Ten Hag egy karakteres edző és remélem ő változtatni tud ezen a dinamikán."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!