Mourinho szerint nincs szükség a védelem további erõsítésére

José Mourinho megerõsítette, hogy nem tervezi újabb védõ igazolását a januári átigazolási idõszakban, annak ellenére, hogy Eric Bailly az Afrikai Nemzetek Kupájára távozik.


A sajtóban többször is megjelent, hogy a United szeretné leigazolni José Fontét a Southamptonból, illetve Victor Lindelöföt a Benficából.

 

Ennek ellenére José Mourinho szerint nincs szükség további igazolásokra, köszönhetõen annak, hogy Phil Jones, Chris Smalling és Marcos Rojo is egészségesek és jó teljesítménnyel rukkoltak elõ az elmúlt hetekben.

 

"Nem, megvárom Bailly visszatérését" - válaszolta Mourinho arra kérdésre, hogy tervezi-e újabb védõ vásárlását.

 

"Reményeim szerint a három rendelkezésre álló középhátvédem meg tudja oldani a következõ nyolc meccset. Minden mérkõzésen van lehetõségem az egyikkõjüket pihentetni és élni is fogok ezzel a lehetõséggel. Szombaton (a Reading elleni FA-kupa találkozón) pihentetem egyikõjüket, majd a Hull ellen (a keddi Ligakupa elõdöntõn) valamely másik játékost."

 

"Rotálni fogjuk a három említett játékost. Ugyanakkor rendelkezésemre áll Daley Blind is, ha arra van szükség, hogy a védelem tengelyében játsszon és Michael Carrick is lehet egy opció, szóval megpróbáljuk megoldani a feladatot."

 

 

A United jelenleg hatodik a Premier League táblázatán és csak kevéssel van lemaradva a Bajnokok Ligáját érõ helyeken található csapatoktól, köszönhetõen az ünnepi idõszakban mutatott teljesítményének.

 

Mourinho számára az egyetlen fejtörést a sûrû program okozhatja, ugyanis a csapat továbbra is versenyben van az Európa-ligában és a Hull City ellen a Ligakupa elõdöntõjében is pályára kell lépniük a következõ hetekben.

 

"Jelenleg 24 játékosom van" - mondta Mourinho, megerõsítve, hogy nem számít a Morgan Schneiderlin, Memphis Depay kettõsre, akik vélhetõen távoznak a csapattól a januári átigazolási idõszakban.

 

"Nem dolgozhatok egyszerre 25 vagy 30 játékossal. Minden játékos azonos szintet képvisel? Nem, legyünk õszinték, a keret jó, de nem minden játékos egyforma. Egy dolog Valenciát jobboldali védõként szerepeltetni és teljesen más, mikor egy másik játékos játszik azon a poszton. Más a helyzet ha Paul Pogba játszik és más, amikor nem számíthatok rá, a szituációtól függõen."

 

"A versenytársaink közül több csapatnak nincsenek nemzetközi kötelezettségei, míg mi a legnehezebb európai kupában vagyunk érdekeltek, ahol a végsõ sikerhez rengeteg mérkõzést le kell játszanunk. A hazai kupák közül a Ligakupában két mérkõzésen dõl el a Hull City elleni elõdöntõ és ha legyõzzük õket, a döntõben is nehéz ellenfél vár ránk."

 

"Szóval elég bonyolult feladat elé nézünk, nem lesz könnyû."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!