Fellaini önbizalom növelõ találata

Marouane Fellaini önbizalmának nagyon jót tett kedd este szerzett gólja, és a Manchester United szurkolóinak reakciója, állítja csapattársa, Juan Mata és menedzsere, José Mourinho.


A belga középpályás a Hull City elleni második találatot jegyezte a Ligakupa elõdöntõjében, a gólt követõen pedig menedzseréhez szaladt és megölelte. Azt követõen, hogy az Everton ellen az õ szabálytalansága után lõhetett büntetõt mérkõzés végén az ellenfél a december eleji mérkõzésen, mely az utolsó olyan összecsapás, amelyet a United nem nyert meg, a középpályás kritikák kereszttüzébe került, Jose Mourinho azonban végig kiállt mellette.

"Talán Marouane érzi, hogy a menedzser hisz benne és ez az oka annak, hogy így ünnepelt" - mondta Mata. "Nagyon boldog vagyok Marouane miatt, mert a klubhoz érkezése óta voltak nehéz idõszakai. Õ azonban egy nagyszerû srác. Egy nagyszerû személyiség. Mindig a lehetõ legmagasabb edzésmunkát végzi el. Igazán boldog vagyok miatta."

"Mindig mindenkivel nagyon jól ki tud jönni. Mióta megérkeztem ide, azóta jó barátom és az öltözõben mindenkivel jó barátságot ápol. Mindenki boldog volt a gólja miatt. Ha egy csapattárs helyzete nem a legjobb és nehéz idõkön megy át, ott kell lennünk, hogy támogassuk õt."

"Úgy gondolom, hogy ez egy lökést ad majd az önbizalmának. Jó volt hallani, hogy a stadionban az õ neve zúgott, mert megérdemelte ezt. Õ egy tapasztalt, erõs ember. Nem fiatal játékos már. 29 éves, szóval már sok mindent megélt a futball világában, azonban az nem kellemes, amikor a saját stadionodban szerepelsz és nem a legjobb hangulat uralkodik körülötted. Azonban ez most már máshogy van, változás állt be. Úgy gondolom, hogy ez pozitívan fog hatni rá a jövõt tekintve."

"Játékosként könnyebbé teszi a dolgokat számodra, ha mindenki bizalmát érzed. Ettõl még jobb játékosnak érzed magad. Az önbizalom minden játékos számára nagyon fontos, és remélhetõleg Marouane most visszaszerezte sajátját."

 

 

 


Mourinho szintén nyilatkozott Fellainirõl a mérkõzést követõen, a középpályás ugyanis a mostani elõdöntõt megelõzõen a tavalyi FA-kupa elõdöntõjében talált be az ellenfél hálójába, még a Wembleyben, egykori klubja, az Everton kapuját vette be.

"Ez az oka annak, amiért itt vagyok, hogy támogassam a játékosokat, különösen nehéz helyzetben" - mondta a menedzser. "Nagyon erõs mentalitással rendelkezik, jól kezelte a helyzetet, és az Everton elleni találkozó után nem félt ismét pályára lépni a következõ meccsen."

"A Reading ellen szerintem fenomenálisan játszott és ma [kedden] este nagyon fontos gólt szerzett számunkra. Megváltoztak a dolgok, ahogy a szurkolók empátiája is. Mindig támogattam õt, és õ tudja, hogy nagyon fontos játékosom."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!