Lingard étvágya a Wembley-ben jön meg

Jesse Lingard nem tudja mi állhat fantasztikus gólszerzési formája mögött a Wembleyben, de nagy elégedettséggel tölti el, hogy hathatósan hozzájárulhatott a Manchester United Ligakupa-gyõzelméhez.


Az angol válogatott középpályás visszakerült José Mourinho kezdõcsapatába a vasárnapi fináléra, a 10-es pozícióban pedig nagy hatékonysággal mûködött, ráadásul még egy góllal is emlékezetesebbé tette döntõbeli szereplését, amelyet végül a Vörös Ördögök nyertek meg 3-2-re a Southampton ellen.

 

Anglia nemzeti stadionja, a Wembley hamar Lingard második otthonává avanzsált azt követõen, hogy a tavaly májusi FA-kupa döntõn az õ emlékezetes góljával tudtak nyerni a hosszabbításban a Crystal Palace ellen, majd az idei szezon kezdetén a Leicester City hálóját is bevette a Community Shield döntõben.

 

Amikor arról kérdezték, miért lehet, hogy a Wembley-ben ennyire jól megy neki a gólszerzés, Lingard így felelt:

"Nem tudom pontosan miért, tényleg. Mikor elõször gólt tudtam szerezni és azzal együtt magasba emelhettük a trófeát, egy õrült érzés kerített hatalmába, ez pedig olyan dolog, amelyet minden egyes alkalommal újra át akarok élni, amikor a Wembley-ben játszok."

 

 

A 24 éves saját nevelés elárulta, valami egészen nagy csodának kellene történnie, hogy elhomályosítsa a Palace elleni hosszabbításban szerzett fantasztikus gólját, amellyel 12 év után emelhették újra magasba a világ legrégebbi kupasorozatának megnyeréséért járó trófeát. Azonban, amikor arról kérdezték, hol foglal helyet a Szentek elleni találata a többi között, így folytatta:

"A legelsõk között van. Hozzásegítte a csapatot, hogy újabb trófeát nyerhessünk, az ember pedig azért van a pályán minden esetben, hogy segítsen a csapatának."

 

Zlatan Ibrahimovic elementáris erõvel hálóba vágódó szabadrúgásgólját követõen Lingard Marcos Rojo passzát helyezte a bal alsóba még az elsõ félidõben, ám Manolo Gabbiadini duplája után sokáig úgy tûnt, hogy túlórázni lesznek kénytelenek a felek, ám jött ismételten a svéd csatár és közeli fejesgóljával a Vörös Ördögök begyûjthették történetük ötödik Ligakupa sikerét.

 

Ezzel már 10 hónap alatt harmadik kupagyõzelmüket aratták, ráadásul meglett a nyáron a klub kispadját elfoglaló José Mourinho elsõ nagyobb manchesteri trófeája is, Lingard szerint pedig a klub véglegesen rátalált a gyõzelem receptjére.

 

"A Manchester United történelme a trófeák begyûjtésérõl szól" - tette hozzá.

 

"Tavaly kettõt nyertünk [FA-kupa és Community Shield], amelybõl az egyiket az idei szezon elején gyûjtöttük be, úgyhogy már kezdünk rutint szerezni a döntõk megnyerésében. És mint tudjátok, amikor az ember megérzi a siker ízét, akkor annál többször akarja újra és újra érezni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!