POTY: Axel nyerte a Denzil Haroun-díjat

Az idei szezon legjobb tartalékjátékosának Axel Tuanzebét választották.


A stílusos védõ a voksok 84 százalékával zárt az élen, megelõzve Josh Harropot és Demi Mitchellt.

 

Miután kezdõ volt a legutóbbi három bajnokin, az akadémiáról érkezett játékosnak jó esélye van arra, hogy az Ajax elleni EL-döntõn is a keret tagja legyen.

 

Tuanzebe egy szikla a védelemben és kiváló vezetõje volt egész évben a Tartalékoknak. Az elejétõl fogva lenyûgözõen teljesített, összesen 25 meccsen lépett pályára azon a szinten és egy gólt is szerzett - még decemberben a Chelsea otthonában.

 

Miután 2014/15-ben elnyerte a Jimmy Murhpy-díjat, a mostani elsõségével õ lett a harmadik olyan játékos, akit akadémiai és tartalék szinten is az év játékosának választottak. Eddig ilyet csak Mark Robins (1989 és 90) és Giuseppe Rossi (2005 és 2006) értek el.

 

 

"Az az álmom, hogy vezetõ szerepet töltsek be és példakép legyek ennél a klubnál" - nyilatkozta Tuanzebe. "Megnyerni a Jimmy Murphy-díjat, most pedig ezt, nagyon megtisztelõ számomra, nagyon köszönöm a szavazatokat."

 

"A menedzser [Jose Mourinho] hitt bennem, így játszhattam a felnõttek között, és olyan fiatalok, mint Marcus és Jesse nagyon sokat segítettek nekem, a szárnyuk alá vettek. Eddig jó volt minden, remélhetõleg ez a következõ szezonban folytatódni fog."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!