Ten Hag friss információi a saját nevelésű védőkről

Erik ten Hag friss információkkal szolgált a Manchester United saját nevelésű védői, Axel Tuanzebe és Brandon Williams kapcsán.


Eddig még egyik játékos sem kapott szerepet Ten Hag irányítása alatt, Williams pedig a Vörös Ördögök nyári, Thaiföldön és Ausztráliában rendezett túráját is kihagyta sérülés miatt.

 

Tuanzebe elutazott a keret tagjaként júliusban a Távol-Keletre, de a Liverpool 4-0-s bangkoki legyőzésekor nem lépett pályára, majd távozott a túráról, mielőtt társai Ausztráliába utaztak volna, helyét pedig a most kölcsönben a Hiberniant erősítő Will Fish vette át.

 

Axel és Brandon is újra edzésbe állhatott Carringtonban az elmúlt hetekben, Ten Hag elmondása szerint utóbbi pedig az előzetesen meghatározott rehabilitációs tervek előtt jár.

 

"Nagyon jó haladást látok Brandon Williams kapcsán. Visszatért az edzőpályára, ahol egyéni munkát végez" - kezdte újságírók kérdésére válaszolva a Tottenham elleni bajnokit megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

"Axel továbbra is bent dolgozik, még nem térhetett vissza a pályára. Szerintem Axel számára nehéz lesz visszatérni karácsony előtt."

 

"Brandon kapcsán valószínűleg arról még nem beszélhetünk, hogy mikor térhez vissza a csapatba, de arról igen, hogy mikor csatlakozhat a közös edzésekhez."

 

 

Tuanzebe, aki legutoljára a 2021-es Európa-liga döntőben viselhette a United mezét tétmérkőzésen, az előző idényt az Aston Villanál és a Napolinál töltötte kölcsönben, míg Williams minden sorozatot figyelembe véve 29 mérkőzésen szerepelt szintén ideiglenes csapatánál, a Premier League-ből végül búcsúzó Norwich City-nél.

 

Ő utoljára még régebben, a 2020/21-es szezon utolsó fordulójában játszott a Unitedben, amikor Ole Gunnar Solskjaer egy alaposan felforgatott csapattal 2-1-es győzelmet aratott a Wolves ellen a Molineux-ban.

 

A United opciói a védelemben eléggé limitáltak voltak az elmúlt hetekben, a válogatott szünet óta ugyanis Harry Maguire és Aaron Wan-Bissaka sem állhat rendelkezésre sérülés miatt, míg Raphael Varane lábsérülés miatt volt kénytelen kihagyni az Omonia Nicosia elleni idegenbeli Európa-liga csoportmérkőzést.

 

Varane gyorsan visszatérhetett és hamarosan bővül a variációs lehetőségek száma, ugyanis a hét folyamán már Maguire és Wan-Bissaka csatlakozhat a társakkal közös gyakorlásokhoz. A középpályán pedig Donny van de Beek van már a közel a visszatéréshez.

 

"Ők mind nagyon jól haladnak a visszatérésük tekintetében és a hét folyamán már újra a csapattal közösen edzhetnek" - mondta Ten Hag.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!