Második Szuperkupa sikerére tör a United

A klub történetének második Európai Szuperkupa gyõzelmére tör a Manchester United, amikor ma este a Real Madriddal mérkõznek meg Macedónia fõvárosában, Szkopjében.


A Vörös Ördögök történetük során eddig három alkalommal – 1991-ben, 1999-ben és 2008-ban - voltak részesei az UEFA szezonnyitó eseményének beillõ döntõnek, amelyet manapság az elõzõ szezon Bajnokok Ligája és Európa-liga gyõztes csapatai között rendeznek.

 

A manchesteriek azonban csak egyetlen alkalommal tudtak gyõztesen kijönni ezekbõl a párharcokból, még 1991-ben, amikor egy novemberi estén Brian McClair gólja 1-0-s gyõzelmet ért Alex Ferguson Kupagyõztesek Európa Kupája-gyõztes alakulatának a Red Star Belgrade ellen az Old Traffordon.

 

A klub jelenlegi játékoskeretébõl csak David de Gea az, aki megtapasztalhatta a sikert egy ilyen eseményen, még 2010-ben az Atletico Madrid kapusaként.

 

José Mourinho és legénysége útjába ahhoz, hogy megszerezzék a 2017/18-as szezon elsõ trófeáját, a Zinedine Zidane vezette Real Madrid fog állni, akik májusban rekordot jelentõ 12. alkalommal a Juventust legyõzve ültek fel a Bajnokok Ligája trónjára, emellett pedig a spanyol bajnokságot is megnyerték a Barcelonát megelõzve.

 

Az egykori United közönség kedvenc, Cristiano Ronaldo viszi hátán a Galaktikusokat, aki pályára is léphet egykori csapata ellen a II. Fülöp Arenaban, miután részt vett csapata hétfõ esti edzésén.

 

„Amikor a Real Madridról beszélünk, akkor a Bajnokok Ligája gyõztesét emlegetjük, amely az európai klubfutball legrangosabb kupasorozata” – kezdte hétfõn Juan Mata.

 

„Õk azok, akiket mindenki le akar gyõzni. Nagyszerû csapatuk van, amely egyébként a spanyol bajnokságot is megnyerte.”

 

„Nem egy új csapattal kell megismerkednünk – tudjuk, mennyire jók is õk. De mi egy erõs csapatot építünk, remek emberekbõl és ígéretes fiatalokból, akik izgatottan várják, hogy jobb játékosok lehessenek és trófeákat nyerhessenek. Szerintem ez a futball klub mindig a legfontosabb trófeákért lesz harcban, és remélhetõleg ebben a szezonban ez újra kezdetét veszi.”

 

 

José Mourinho így folytatta spanyol játékosa szavait:

„Izgatott vagyok, hogy a Bajnokok Ligája gyõztese ellen játszhatunk a Szuperkupában. Megtiszteltetés Európa aktuális legjobb csapata, emellett pedig egy olyan klub ellen játszani, amely a leggazdagabb történelemmel és a legtöbb trófeával rendelkezik.”

 

„A saját játékunkat kell játszanunk és ki kell élveznünk ezt a különleges pillanatot, mert egy játékosnak nem adatik meg túlzottan sokszor, hogy egy Szuperkupa összecsapáson szerepelhessen. Gyõzelemre fogunk törekedni, és hiszünk benne, hogy mindez lehetséges.”


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!