Lingard: Nagyon jó a hangulat az öltözõben

Jesse Lingard elárulta, emelkedett hangulat lett úrrá a Manchester United öltözõjében, és beszédtéma lett a Premier League bajnoki címe is.


A United a Premier League élére állt a nyitófordulót követõen West Ham United elleni 4-0-s sikerüknek köszönhetõen, miután az egyik újdonsült igazolás, Romelu Lukaku kétszer is betalált a gyõzelem során.

Annak ellenére, hogy a United tavaly csupán a 6. helyen zárt a Premier League-ben, Lingard hiszi, hogy a United trófeákban gazdag elmúlt szezonja - és szezonvégi Bajnokok Ligája kvalifikációja - megváltoztatta az Old Trafford légkörét, és ez jó hatással volt a nyári átigazolási ablak során érkezõkre is.

"Nagy magabiztosság tapasztalható most, és remek dolog, hogy ezt együtt éljük át, és részesei vagyunk" - mondta a West Ham United ellen csereként beálló Lingard a Sky Sports News-nak.

"Még azok a srácok is nagy részt vállaltak a gyõzelemben, akik nem is játszottak a hétvégén."

Amikor arról kérdezték, megváltozott-e az öltözõ hangulata, Lingard így felelt: "Igen, nyugodtan kijelenthetjük. Három trófeát gyûjtöttünk be az elõzõ szezonban, szóval magabiztosak vagyunk."

"A már meglévõ csoportunkba könnyen illeszkedtek be az újak, mint Rom [Lukaku] és Victor [Lindelöf]. Egy pillanatig sem volt nehéz számukra ez a folyamat. Teljesen két lábbal a földön járnak, és nagy erõbedobással dolgoznak az  edzõpályán."

 

 

 


Jose Mourinho a mérkõzés után úgy nyilatkozott, csapata "magabiztosan játszott" a vasárnapi gyõzelem során, mely a United legnagyobb arányú gyõzelme volt közel három év után, és Lingard egyet értett menedzserével, nem látja akadályát annak, hogy a Premier League trófeája visszatérjen az Old Traffordra.

"Nem látom okát, amiért ne történhetne meg" - mondta Lingard. "Az egész csapat keményen dolgozik ebben a szezonban, és remélhetõleg ez trófeákat fog érni számunkra. Sok sorozatban vagyunk érdekeltek, minél több trófea, annál jobb."

Lingard a múlt szezonban 25 Premier League pályára lépést tudhatott maga mögött, és elismeri, az új szezonban nagyobb verseny elé néz a csapatbakerülést illetõen Nemanja Matic érkezésének köszönhetõen, azonban Lingard nem fog megbújni magas fizikumú csapattársai árnyékában.

"Nagyon megnõtt a csapat átlag magassága, de nekem csak magammal kell törõdnöm, és hagynom kell, hogy a fejeseket õk váltsák gólra" - viccelõdött Lingard.

"Nem igazán követtem õt [Matic] az elmúlt szezonban, de az egyértelmûen látható, mit is hoz õ a csapatba. Egy olyan játékosról beszélünk, aki nagyon stabil a labdával és képes megjátszani nekünk azt."

"Tudjuk, hogy Nemanja egy másfajta középpályás, folyamatosan el tudja látni labdákkal Pault [Pogba] és a többi középpályást, és biztosítani tudja számukra, hogy saját játékukat játszhassák. Visszahúzódva stabilizálni tudja számunkra a játékot."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!