Matic: A fiataloknak szabadság kell

Nemanja Matic szerint a fiatal játékosok számára biztosítani a szabadságot saját maguk kifejezésére kulcsfontosságú a fejlődésüket tekintve és továbbra is minden segítséget meg fog adni a Manchester United bimbózó tehetségei számára.


Matic szerdán a 21 éves Scott McTominay mellett kezdett a Bournemouth 1-0-s legyőzése során, valamint a szezon korábbi szakaszában a Benfica elleni Bajnokok Ligája-győzelem során is együtt szerepelhetett a páros. A szerdai találkozó előtt látott napvilágot a hír, miszerint Angel Gomes profi szerződést kötött a klubbal azt követően, hogy a tavalyi idény végén debütált a felnőtt együttesben, és ezzel Duncan Edwards 1953-as bemutatkozása óta a United legfiatalabb játékosává lépett elő.

 

Maticot rendkívül lenyűgözte az, ahogyan McTominay felvette a ritmust a United középpályáján, és a tapasztalt játékos elmondta, mennyire fontos az, hogy ne helyezzék túl nagy nyomás alá a Vörös Ördögök fiatal sztárjelöltjeit.

 

"Szerintem a fiataloknak szabadságra van szükségük [a játékot tekintve], nem helyezheted őket extra nyomás alá, hiszen már azáltal is nyomás alatt vannak, hogy a Manchester United mezében lépnek pályára, ez elegendő is számukra, így arra kell törekedni, hogy kissé felszabadítsd őket ez alól, ők pedig meg tudják mutatni ezáltal minden tulajdonságukat" - magyarázta Nemanja az MUTV-nek adott interjúban.

 

 

"A menedzser elmagyarázza az olyan játékosoknak, mint Scott, hogy mit is vár el tőlük a pályán, és én nagyon boldog vagyok miatta, mert ő egy jó srác. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben még több esélye lesz játszani és megmutathatja talentumát."

 

"A legfontosabb a fiatal játékosok számára, hogy a munkájukra, ne pedig a labdarúgáson kívül eső dolgokra koncentráljanak. Minden olyan feltétellel rendelkezik, ami szükséges ahhoz, hogy nagy játékossá válhasson. Minden nap rengeteget dolgozik, figyeli az idősebb játékosokat és próbál dolgokat elsajátítani tőlük, biztos vagyok benne, hogy Anglia és a Manchester United sztárjává fog válni, ugyanis úgy gondolom, hogy ő erre a feladatra született."

 

Amikor arról kérdezték, mely az a legjobb tanács, amit fiatalként kapott, és amelyet a mai napig követ, Matic így felelt: "Fiatalkoromban csak próbáltam, mondjuk úgy, lemásolni az idősebb játékosokat... azt, ahogyan dolgoztak és ahogyan profik voltak."

 

"Mindannyian mások vagyunk, nem próbálhatod meg azt csinálni, amit a másik játékos tesz, hiszen lehet, hogy neki az a bizonyos dolog az erőssége, míg neked más, azonban igyekeztem mindent megfigyelni azzal kapcsolatban, ahogyan dolgoztak, hogyan viselkedtek profiként, és az ehhez tartozó dolgokat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!