Lingard szintet ugrik

Jose Mourinho szerint Jesse Lingard arra halad, hogy a Manchester United egy nagyon jó játékosává váljon.


A kiváló formának örvendő támadó immár tíz gólt lőtt a szezonban, közülük egyet tegnap, az Everton elleni 2-0 során, amikor a tizenhatos széléről tekert a kapuba.

 

Már most ez a legeredményesebb szezonja azóta, hogy a 2014/15-ös szezonban az első csapat tagja lett és a 14-es mezben játszó játékos szenzációs volt eddig, különösen azóta, hogy középső támadó pozícióba került.

 

Amikor Lingard fejlődéséről kérdezték, Mourinho elmondta, szerinte a 25 éves labdarúgó pályafutása jó irányba halad.

 

"Ezek a fiúk vagy megugornak egy szintet, vagy nem" - mondta a menedzser a Sky Sports-nak. "Egy dolog fiatal tehetségnek lenni, másik dolog egy nagyon jó játékossá válni."

 

 

"Egyes játékosok nem képesek arra, hogy megugorják ezt a szintet. Egy nagyszerű, ígéretes fiatal játékosból normál játékossá válnak. Úgy vélem, Jesse azonban ezt az ugrást teszi most."

 

"Sokkal kiegyensúlyozottabb, sokkal alkalmazkodóbb, jobban érti a játékot, jobban megérti a különböző területeket, pozíciókat. Úgy gondolom, nagyon jó irányba tart."

 

Lingard, aki elárulta, hogy saját célkitűzése van a szezonra nézve ami a góljainak számát illeti, az elmúlt kilenc PL-mérkőzés alatt hat gólt szerzett, melyek mellé két gólpasszt is kiosztott.

 

Remélhetőleg folytatja remek formáját a Championshipben szereplő Derby County ellen is, melyben korábban szerepelt is kölcsönben. A találkozót pénteken rendezik és ez lesz az idei FA-kupa kiírásában a United első mérkőzése.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!