Kölcsönlesen: A nyolc Vörös Ördög

Nyolc Manchester United játékos tovább tölti a kölcsönszerződését.


Tim Fosu-Mensah, Andreas Pereira, Sam Johnstone, Cameron Borthwick-Jackson, Dean Henderson, Regan Poole, Devonte Redmond és Matty Willock azok a játékosok, akik jelenleg kölcsönben vannak.

 

Ahogy beléptünk 2018-ba, a ManUtd.com körbetekintett a kölcsönben lévőknél...

 

Tim Fosu-Mensah (Crystal Palace)


A 20 éves játékoson, aki utoljára a Crystal Palace ellen lépett pályára a United színeiben az előző szezon utolsó meccsén, rajta tartják a szemüket Selhurst-parki  kölcsönidőszaka alatt. Már 18 mérkőzésen lépett pályára a szezonban és az elképesztő formája egybeesik Roy Hodgson fiainak felemelkedésével. A holland játékos kezdett a Sasoknál a Bournemouth és a Watford elleni, otthoni mérkőzések alkalmával, de izomsérülést szenvedett, így az oldalvonalról nézhette a Leicester felett aratott 3-0-s győzelmet. Az Arsenal elleni 3-2-es vereség alkalmával tért vissza, majd elképesztő teljesítményt nyújtott a gól nélküli döntetlennel zárult Manchester City elleni Premier League mérkőzésen, kizárva  Leroy Sane-t a játékból és elnyerve a mérkőzés legjobbja díjat.

 

 

Sam Johnstone (Aston Villa)


A 24 éves hálóőr továbbra is első számúként áll a kapuban a Championship-ben, miközben Steve Bruce fiaival harcol a Premier League-be jutásért. A játékos 11 kapott gól nélküli mérkőzéssel büszkélkedhet a 26-ból, beleértve a Middlesbrough elleni 1-0-s és a Bristol felett aratott 5-0-s győzelmet az előző két mérkőzésen, ami újra a rájátszást érő ötödik helyre tolta föl az Oroszlánokat. Az előző szezon második felét már a Villa Parkban töltötte és két mérkőzésre van az 50-től, egy kivételével mindet a bajnokságban játszotta.

 

Andreas Pereira (Valencia)


A támadó középpályásnak - aki már az előző szezonban is kölcsönben volt Spanyolországban, csak akkor még a Granadánál - eddig nagy hatása van Valenciára, mely a La Liga idei szezonjának az egyik legnagyobb meglepetése. Pereira, aki az utolsó pillanatban érkezett kölcsönszerződéssel a teljes szezonra, szerzett egy gólt és jegyzett három gólpasszt az eddigi 19 fellépésén, minden sorozatot figyelembe véve - a gólját az elképesztő, 6-3-as mérkőzésen szerezte a Real Betis ellen még októberben. A 22 éves játékos már szerepelt bal és jobb oldalon is a Marcelino által preferált 4-4-2-es felállásban és ez kifizetődő számára, hiszen a Valencia a harmadik helyen csücsül, két pontra a második Atletico Madridtól. De nem úgy, mint Angliában, a spanyolok éppen a téli szünetet élvezik és a hétvégén folytatják tovább a pontvadászatot.

 

 

Cameron Borthwick-Jackson (Leeds United)

 

A bal bekk küzdött azért, hogy a csapatba kerüljön Thomas Christensen irányítása alatt, aki jobban preferálja Gaetano Berardit a pozícióban. Borthwick-Jackson minden Ligakupa mérkőzést végigjátszott, de a negyedik körben elszenvedett 3-1-es Leicester City elleni októberi vereség óta nem lépett pályára. A 20 éves játékos, aki tiniként berobbant az első csapatba az Old Traffordon és néhány alkalommal lenyűgöző teljesítményt nyújtott Louis van Gaalnál, reméli, hogy kap majd lehetőséget a szezon második felében.

 

Matty Willock (FC Utrecht)


Az atléta alkatú középső középpályás az Utrecht csapatához csatlakozott kölcsönbe, hogy tapasztalatot szerezzen Európában és gólt is szerzett a debütáló mérkőzésén az Ajax Amateurs elleni 6-0 alkalmával a Holland Kupában. Habár párszor játszott a klub tartalékcsapatában, képtelen volt letenni a névjegyét az első osztályban, csak három mérkőzésen lépett pályára - a legutolsó az Ajax elleni, 2-1-es győzelem alkalmával volt november 5-én.

 

 

Regan Poole (Northampton Town)


A walesinek fontos szerepe van a Cipészeknél, akik a második szezonjukat töltik a League One-ban, azonban most a kieső zónában vannak. Annak ellenére, hogy szeptemberben érkezett hozzájuk a menedzser, Justin Edinburgh, akinek a Newport County elleni debütálását köszönheti, a tinédzser az Edinburgh-t követő Jimmy Floyd Hasselbainknél vált alapemberré és a hetekben el is foglalhatta az ütköző zónát a védelem közepén. Habár elvesztették az legutolsó három mérkőzésüket, a walesi U21-es válogatott ígéretesnek tűnik a poszton, ami jó jel a jövőre nézve.

 

Devonte Redmond (Scunthorpe United)

 

A középső középpályás a Vasak minden Ligakupa mérkőzésén szerepelt a szezon korai szakaszában, azonban idáig csak egy alkalommal kapott szerepet a League One-ban - késői csereként állt be a Plymouth elleni, augusztusi 4-0 alkalmával. Már bemutatkozott a Checkatrade Trophy-ban - játszott a Sunderland és a Leicester U21-es csapata ellen, és a Grimsby és a Doncaster ellen is. Az edző, Graham Alexander mondta róla, hogy "be tudja játszani az összes területet" amikor szerződtette egy szezon erejére a 21 éves fiút, aki reméli, hogy eleget tesz azért, hogy több játékidőt kapjon a bajnokság második felében, amikor majd összecsapnak a feljutásért küzdő csapatokkal a play-offban.

 

 

Dean Henderson (Shrewsbury Town)


Az U21-es angol hálóőr szenzációs formának örvendhet Shropshire-ben - ami kulcsfontosságú a Shrews' számára, hiszen eddig fantasztikusan szerepelnek, Paul Hurst fiai a második helyen tanyáznak a harmadosztályban, ami automatikus feljutást jelent a Championshipbe. Henderson, aki az előző szezont a Grimsby Townnál töltötte a League Two-ban, már 11 kapott gól nélküli mérkőzésnél jár 24 mérkőzésen - egyet kivéve, mint a bajnokságban - a legutolsó az Oldham elleni 1-0 alkalmával volt a Montgomery Waters Stadium-ban újévkor.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Derby County

FA-kupa 3. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!