Kölcsönjátékos szemle: Savage örömteli pillanata

Charlie Savage megszerezte első gólját a Forest Green Rovers színeiben a Bristol Rovers elleni League One összecsapáson.


A Manchester United kölcsönjátékosa a 12. percben lőtte a labdát a kapuba, de Duncan Ferguson csapata végül 3-1-es vereséget szenvedett a vendégektől, mivel John Marquis kétszer-, valamint Scott Sinclair is betalált.

 

Savage találata azonban újabb bizonyítéka annak, mennyire beilleszkedett a „Bolt New Lawn”-ban, egyúttal nagyszerű pillanat volt a 19 éves középpályás számára.

 

A gól megható érzelmeket váltott ki édesapjából, a korábbi ifjúsági United-játékos Robbie-ból, aki épp a BT Sport stúdiójában dolgozott. Charlie nevének felbukkanása érzelmes reakciót váltott ki a volt walesi válogatottból.

 

 

A Preston North End Alvaro Fernandez segítségével 2-0-ra legyőzte a Cardiff Cityt a Championshipben.

 

A fiatal spanyol, aki a Unitednél általában középső-, vagy szélső hátvédként szokott szerepelni, a középső középpályás szerepkörben tevékenykedett és sziporkázó támadójátékával szórakoztatta a hazai szurkolókat. A második félidőben, Tom Cannon vezető gólja után cserélték le, a vendégek részéről pedig Jak Alnwickot állították ki, mielőtt Ched Evans gólja megpecsételte a három pont sorsát. 

 

Hannibal csereként állt be a Birmingham City 2-0-s hazai diadala alkalmával a Rotherham United ellen. Reda Khadra és Kevin Long az első félidőben szerezte a döntő gólokat, míg tunéziai válogatott játékosunk 11 perccel a vége előtt került a pályára, a korábbi Vörös Ördög Tahith Chong helyére.

 

Axel Tuanezbe teljes 90 percet kapott, amikor a Stoke City 3-2-re felülmúlta a Blackburn Rovers csapatát. A tehetséges középhátvéd először volt kezdő a bajnokságban a Fazekasok színeiben, a csapat sikeréből pedig kivette a részét, mivel sikerült tartania az ellenfél veszélyes játékosát, Sam Gallaghert.

 

Amad sérülés miatt hiányzott a Sunderland 1-0-s győzelméről a Norwich City ellen, de Tony Mowbray, a Fekete Macskák menedzsere szerint a fiatal játékos sérülése nem túl komoly.

 

Ethan Laird is megsérült és kihagyta a QPR Watford elleni 1-0-s győzelmét.

 

A League One-ban Shola Shoretire játszott a tízes poszton, amikor is a Bolton Wanderers 2-0-ra kikapott az Ipswich Towntól. Kieran McKenna csapata George Hirst és Cameron Burgess góljainak köszönhetően három ponttal távozott,  Sholat pedig a 74. percben Kieran Lee, a United korábbi akadémiai növendéke váltotta.

 

Péntek este a League Two-ban Ethan Galbraith is tagja volt a Salford City csapatának, amely 4-3-as vereséget szenvedett a Crewe Alexandra otthonában. Az északír válogatott játékos kulcsszereplő volt, segített előkészíteni Callum Hendry gólját, de peches volt, hogy ő maga nem tudott a kapuba találni. Annak ellenére, hogy a 85. percben Steve Mallan góljával még 3-2-re vezettek, Connor O'Riordan és Dan Agyei késői próbálkozásai thrillerszerű fordulatot hoztak. Még mindig volt idő arra, hogy Galbraith a hosszabbítás hét percében betaláljon, de végül nem sikerül.

 

Charlie McNeill kezdett és 86 percet játszott a Newport County és a Mark Hughes által irányított Bradford City 1-1-es döntetlenjén. A tinédzser támadó segített kialakítani egy korai lehetőséget a hazaiak számára, mielőtt Mickey Demtriou kiegyenlítette Andy Cook nyitó találatát.

 

Az Altrincham számára is volt FA Trophy-meccs, hiszen a York Cityhez látogattak és 2-1-es győzelemmel bejutottak az elődöntőbe. Joe Hugill a kupában eltiltott Regan Linney helyett kezdőként kapott szerepet a támadósorban, míg Maximiliano Oyedele is pályára lépett az Altyban.

 

A szigetországon kívül Alex Telles 63 percet játszott a Sevlla 2-1-es győzelmén az Almeria ellen a La Ligában, Matej Kovar pedig védett a Sparta Praha 3-0-s idegenbeli győzelmén a Banik Ostrava ellen a cseh élvonalban.

 

Eric Bailly értékes gólvonali tisztázást mutatott be, miután Alexis Sanchez helyére beállt a Marseille-be a Strasbourg elleni 2-2-es hazai döntetlen során a Ligue 1-ben.

 

Mivel számos hétközi mérkőzésre kerül sor, a közeljövőben még több lehetőség lesz a kölcsönjátékosaink számára, hogy figyelemre méltó teljesítménnyel rukkoljanak elő.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!