A United Iniestája

A Manchester United korábbi edzőjét lenyűgözte Jesse Lingard utóbbi időben nyújtott teljesítménye.


A korábbi Ferguson-stáb egyik edzője, Rene Meulensteen a 25 éves játékos idei szezonban nyújtott teljesítményét Andres Iniestáéhoz hasonlította. Az angol játékos az utóbbi hetekben kiváló formában van, 11 alkalommal lépett pályára és 9 gólt szerzett és Jose Mourinho egyik kulcsembere lett.

 

Lingard a 2014/15-ös szezonban debütált és azóta nem igazán sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba, azonban az utóbbi időben egyre több játéklehetőséget kap.

 

Meulensteen - aki korábban a fiatal csapatnál edzette Lingardot - szerint a játékos az elmúlt néhány hónapban olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amivel a Barcelona csapatába is bekerülhetne, és felvehetné a versenyt Lionel Messivel vagy akár Neymarral.

 

"Sok hasonlóságot látok a játékukban, és úgy gondolom, hogy Jesse az angol Andres Iniesta" - nyilatkozta Meulensteen a Bleacher Reportnak.

 

"Akárcsak Iniesta, ő is megtalálja a remek helyzeteket, mindig mozgásban van és nagyon jó lábai vannak. Az egyetlen dolog, amik eddig kimaradtak, azok a gólok voltak, de Jesse mostanában fontos gólokat is szerez."

 

"Véleményem szerint Jesse elrepülhetne Barcelonába, engedjék meg, hogy Iniesta posztján játsszon, valószínűleg kényelmesen beilleszkedne és ellátná ezt a feladatot. Ő ezt teszi a Premier League-ben, ahol még nehezebb, mint a La Ligában, tehát ez egy érdem Jesse számára."

 

 

Meulesteen elárulta, hogy nem csak ő volt az egyetlen, akit anno lenyűgözött Lingard játéka a fiataloknál.

 

A klub egykori csatárai, Ruud van Nistelrooy és Diego Forlan is látták benne a hatalmas potenciált.

 

"Ha újra elhívnám az edzésekre Ruud van Nistelrooy-t vagy Diego Forlant és meglátnák Jesse-t, akkor mindketten azt mondanák rá, hogy micsoda játékos."

 

"A legnagyobb aggodalom Lingarddal az volt, hogy a magassága eltért a vele egykorúakéval, tehát amikor az U18-as csapatunkban volt, akkor is az U16-ban játszott, a mérete miatt. Azonban a United edzői mellette álltak és bíztak benne, hogy kicsit hosszabb idő kell, amíg felnőtt játékossá válik."

 

"Angliában szükséged van fizikai erőre és tudtuk, hogy Jesse soha nem lesz olyan, mint Cristiano Ronaldo, de Sir Alex soha nem aggódott Jesse mérete miatt, mindig annyit kérdezett: 'Játszhat a fiú?'"


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!