Carrick: Segítek Scottnak, hogy átvegye a helyem

Michael Carrick, a Manchester United csapatkapitánya bevallotta, igen jó esélyt lát rá, hogy a csapat reménysége, Scott McTominay átvegye helyét a jövőben, aminek eléréséhez a 36 esztendős középpályás a tőle megszokott eleganciával még a segítségét is felajánlotta.


Természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy Carrick személyes éremgyűjteménye sem végleges egyelőre, tudva illő, hogy a Vörös Ördögök még három sorozatban is harcban állnak, s bár az utóbbi időben hiányzott a pályáról, eltökélten áll csapata szolgálatában, hogy a hátralévő hónapokban a tőle telhető legtöbbet hozzátegye a 2017/2018-as idény végelszámolásához.

 

Egy ilyen erőltetett menetben és bivalyerős bajnokságban a keret minden egyes tagjára szükség van, különösen a fizikálisan talán leginkább igénybe vett belső középpályásokra; McTominay pedig ennek megfelelően egyszer sem okozott csalódást Jose Mourinho számára, amikor a portugál megadta neki a játéklehetőséget. Egy az Aon Edzőkomplexumban készített interjújában Carrick csupa dicsérettel, pozitív jövőképpel szólt a 21 éves középpályásról az MUTV munkatársainak.

 

„Scotty nagyszerűen dolgozik megállás nélkül” – mondta Michael. „Óriásit lépett előre az elmúlt 6-12 hónapban, amióta velünk edz és nyomon követhetjük a fejlődését. Minden egyes kihíváshoz fel tud nőni, ráadásul bármilyen környezetben képes ezt megtenni. Egy született sportoló. Erős, gyors és nagyon jól bánik a labdával. Minden olyan tulajdonság jellemző rá, ami ahhoz szükséges, hogy valaki remek karriert fusson be. Mindössze szüksége van azokra a bizonyos, rövid kis pihenőkre, amiket eddig megkapott. Remélhetőleg a jövőben is megragadja ezeket az alkalmakat.”

 

Carrick és mentoráltja az edzéseken is együtt dolgozik

 

„Hajlandó tanulni és hallgatni másokra. Ez pedig talán a lehető legfontosabb egy fiatal srác esetében, - hogy képes legyen az alázatra. Természetesen én is mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy segítsem őt és mellette álljak. Tudom, hogy egy nap át fogja venni tőlem a stafétabotot, de egy csepp aggodalom nincs bennem emiatt, és cserben sem fogom hagyni, mert fontos, hogy segítsük az utódokat - Scott pedig kétségkívül a jövőt jelenti. Egész egyszerűen a felelősségemnek érzem, hogy mindenben támogassam. Ez amúgy is egy olyasfajta dolog, amit kifejezetten élvezek – látni a fiatal srácokat, akik felnőnek a feladathoz és megragadják az alkalmat. Attól függetlenül, hogy most az én posztomról beszélünk, vagy nem, ez a dolgok rendje és ezáltal fejlődik, alakul át a klub.”

 

EGYIK PILLANATRÓL A MÁSIKRA ROBBANT BE

 

Akik követik a klub akadémiájának életét, jól tudják, hogy McTominay elképesztő átváltozáson ment keresztül tinédzser éveinek utolsó szakaszában, egyetlen nyár leforgása alatt 168 centiről 190-re nőve, ami döntően befolyásolta például fizikai rátermettségét.

 

Carrick véleménye szerint Scott tökéletes és ékes példája annak, hogy egyes ígéretes játékosoknak időre van szükségük, hogy beérjenek. „Hihetetlen” - magyarázta Michael. „A fiam most hétéves és imádja a labdáját. Hallani a többi szülő szájából, hogy focista lesz a gyerek, számomra kisebbfajta őrültség – már az, hogy emberek egyáltalán beszélnek róla ebben a korban.”

 

„Scotty végig járta az utánpótlás csapatokat és a tartalékoknál is szerepelt, de más ütemben nőtt, mint a vele egykorú gyerekek. Aztán ugrásszerűen megnőtt, amit eleinte kissé nehezen viselt, de 19 éves korától elkezdett fantasztikus ütemben fejlődni és megvalósítani a benne rejlő potenciált. Előfordul, hogy valaki csak ilyen későn ér be, de nincs ebben semmi különös. Nem tudhatod, hogy 16, 17 vagy 18 évesen hogyan fogod megállni a helyed az első csapatban. Scott remek példája ennek, ahogyan Jesse esete is hasonló volt. Ez ennek a helynek a szépsége: a fiatal gyerekek megkapják az esélyt, hogy a saját ütemükben fejlődjenek, aztán amikor készen állnak, tovább léphetnek. Scotty kétségkívül pontosan ezt tette ebben a szezonban.

 

MESTER ÉS TANÍTVÁNYA

 

Még a hónap elején McTominay is nyilatkozott a Premier League TV-ben, melyben az ifjú titán is Carricket emelte ki, amikor arról kérdezték, mennyi segítséget kap a felnőtt játékosoktól.

 

„Minden egyes nap figyelhetem a játékosokat, olyanokat, mint például Michael Carrick – senkinek nem kell bemutatni milyen óriási karrier az övé” – mondta akkor Scott. „Michaelnek és nekem volt pár személyes beszélgetésünk, ami sokat segített. És természetesen a menedzser is – hihetetlen az a temérdek támogatás, amit ő és az edzői stáb biztosít számomra. Rengeteg kulcsfontosságú dolgot adnak át nekem, ami ahhoz kell, hogy jobb labdarúgóvá váljon az ember, és ezeket igyekszem is kihasználni.”


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Huddersfield Town - Manchester United

FA-kupa 5. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!