Neville: Nagy hónap elõtt a Vörös Ördögök

Gary Neville szerint az idei április lehet az általa ismert Unitedes idõszak legjobb hónapja.


A nemrég visszavonult védõ teljes mértékben tisztában van azzal, az elkövetkezendõ hetekben vagy megnyeri, vagy elbukja a versenyt a Manchester United. Az MUTV Live at the Red Café címû mûsorában beszélt Neville arról, szerinte a bajnokság az elsõdleges, de bízik egykori csapattársaiban, mivel három fronton is versenyben vannak, a Chelsea elleni BL, valamint a Manchester City elleni FA kupa párharcot is sikerrel veszi a csapat.

Amikor azt kérdezték tõle, mit tehet Sir Alex Ferguson a csapat fenntartása érdekében ebben az idõszakban, mikor gyorsan jönnek a mérkõzések, azt felelte: "Azt hiszem, ebben semmi komplikált nincs, teljesen egyszerû a dolog. Frissen és fitten kell tartani õket, nem lehet túlhajszolni edzéseken és mindig meg kell gyõzõdni arról, hogy készen állnak."

"Az elkövetkezendõ 4-5 hétben heti két találkozó lesz folyamatosan, amit talán a legkeményebb hónap lesz, amit az itt töltött 20 évem során láttam. A játékosoknak fittnek kell maradniuk és semmiképp sem szabad kiállítást elszenvedni. Tehát a fegyelem nagyon fontos, mivel a menedzsernek a teljes csapatra szüksége van."

A United két hét után ismét akcióba lendül, a West Ham otthonába utaznak egy nagyon kemény összecsapás erejéig. Egy gõzelem akár azt is eredményezhetné, hogy nyolc pontra elléphetne Sir Alex csapata az üldözõktõl, persze ehhez a vetélytársak botlásai is kellenek.

 


"A Chelsea és az Arsenal, akik fenyegethetnek minket" - folytatta Gary. "Az Arsenalnak volt néhány rossz eredménye az utóbbi idõben, pedig akár közelebb is kerülhettek volna, különösen amikor kikaptunk a Chelseatõl és a Liverpooltól."

"Szombaton ebédidõben nagy mérkõzés vár ránk, miután visszatérnek páran a válogatott találkozókról. Nagyon fontos lenne megnyerni ezt a veszélyes játékot. Láthattuk már korábban, mennyire nehezek ezek a találkozók, de azt hiszem, készen állnak a fiúk."

A United ex-csapatkapitánya elismerte, számára a bajnoki cím az elsõ, de tudja, a játékosok most még nem is gondolnak a triplázásra.

"Még nagyon sok mérkõzés van elõttünk, nem gondolkozhatsz elõre hat héttel. Szeretném azt látni, hogy bajnokok leszünk ismét, de emelett más kupa bónuszt jelentene. A Bajnokok Ligája sorozat nagyon kemény, de ha jönnek a meccsek, mindig nyerni akarunk. Ám legfontosabb, hogy legyen meg a bajnoki cím."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!