Lingard készen áll szezonja újraindítására

Jesse Lingard úgy érzi, készen áll, hogy újraindítsa 2018/19-es szezonját és visszanyerje a Manchester Unitedben és az angol válogatottban tavaly mutatott formáját.


A szombaton 26. születésnapját ünneplő saját nevelés az előző szezonban 13 gólt szerzett a Unitedben, kiváló formáját pedig az oroszországi világbajnokságon is folytatta, ahol parádés távoli gólt jegyzett Panama ellen a Háromoroszlánosok színeiben.

 

2018/19-es szezonját azonban beárnyékolta egy lágyék sérülés, amelyet még az előző idényből illetve a nyári világeseményről hozott magával. Így nem meglepő, hogy az Arsenal ellen jegyzett találata, amellyel 2-2-re alakította az eredményt, csak az első volt számára idén.

 

A középpályás most viszont abban reménykedik, hogy a nehezen indult éve végre új lendületet vehet.

 

"A világbajnokságot megelőzően rengeteg mérkőzést játszottam a szezon során, aminek meg is lett a böjtje" - kezdte Jesse újságírói kérdésre válaszolva az Arsenal elleni meccs után.

 

"Nem sok időnk volt a pihenésre a vb után se, az ilyen gyors visszatérések után pedig mindig vannak itt-ott fájdalmak az ember testében."

 

"Ez odáig fajult, hogy egyértelműen eljutottam arra a pontra, amikor már nem tudtam tovább halogatni a dolgot, úgyhogy az a kis szünet jót tett nekem, most pedig égek a vágytól, hogy folytassam a játékot. Nem voltam 100 száz százalékig egészséges, most viszont már igen és alig várom, hogy újrakezdjem a szezont."

 

"Nagyon élvezetes nyár és egy személy szerint sikeres szezon áll mögöttem. Ugyanabban a formában akartam megkezdeni az új idényt is, és persze a futballista életében ezek a sérülések benne vannak, de talpra kell állni ezekből."

 

 

A Unitednek csapatként össze kell kapnia magát azt követően, hogy a Crystal Palace, a Southampton és az Arsenal ellen is csak döntetlent értek el, így a top 4-ért folytatott harcban összesen hat pontot vesztettek három forduló alatt.

 

De az Arsenal elleni feltüzelt teljesítményük, amely keretében kétszer is hátrányból egyenlítettek, biztató volt.

 

"Oda kell tennünk magunkat a szurkolókért és meg kell mutatnunk a szenvedélyünket a pályán is értük" - tette hozzá.

 

"Úgy éreztem, hogy többet érdemelnénk. Nagyon keményen dolgoztunk az egész meccsen. Remekül kezdtünk, és azt gondoltam, hogy valószínűleg többet fogunk elérni, mint egy döntetlen."

 

"Tudtuk, hogy az Arsenal szeret letámadni illetve kontrákat vezetni, úgyhogy azonnal meghátrálásra kellett kényszerítenünk őket. Az, ahogyan kezdtük a mérkőzést, azonnal talpra állította a közönségünket, ez pedig teljesen bezsongatott minket utána."

 

"Az évek során már számtalan talpra állást mutatott be a United, ezt a szellemiséget pedig tovább kell vinnünk és soha nem szabad feladnunk."

 

"Az valószínűleg segített volna, ha mi tudunk vezetést szerezni. Vezetni a mérkőzésen, különösen a félidőben, mindig kényelmes helyzetet eredményez, ha ezt a szezon hátralévő részében eltudnánk érni, az pedig nagy segítség lenne nekünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!