Ajándék Garynek

Gary Neville utoljára lép az Old Trafford gyepére a következõ hónapban, amikor is a Juventus lesz a Vörös Ördögök ellenfele egy baráti mérkõzés erejéig, melyen a hátvéd munkáját köszöni meg a klub.


A korábbi United kapitány februárban jelentette be visszavonulását, miután számos elismerést nyert klubjával és túljutott a 600. mérkõzésén is.

Nev illusztris karrierjének megünneplése miatt a Vörös Ördögök május 24-én, kedden a Juventus csapatát fogadják egy barátságos mérkõzésen.

"Boldog vagyok, hogy egy ilyen mérkõzést ad a klub számomra" - mondta Gary.

"Nagyon megható este lesz számomra, különösen amiatt, hogy még egyszer, utoljára magamra húzhatom a csapat mezét.Minden pillanatát ízlelgetni fogom és remélem a szurkolók is osztoznak majd a különleges estémben."

"Gary hû szolgája volt a Manchester Unitednek, ez egy méltó tisztelgés lesz elõtte és pályafutása elõtt" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson, aki nagyon várja ezt az alkalmat.

"Ez egy új lehetõség a szurkolók számára, hogy csodálatukat és megbecsülésüket mutathassák a játékos iránt, akinek sokat köszönhetünk. A múltban sok nagy meccsünk volt a Juventusszal, biztos vagyok benne, hogy emlékezetes lesz ez az este."

A United igazgatója, David Gill is egyetért ezzel: "Egy nagyszerû alkalom lesz, mindenki élvezni fogja. Gary a Manchester United igazi profija, akinek több, mint 20 éves pályafutását ünnepeljük majd meg azzal, hogy vendégül látjuk a Juventust."

 

 


Gary Neville:

Született 1975.február 18-án.

Profi szerzõdés: 1991.július 8-tól

Debütálás: 1992.szeptember 16. Torpedo Moszkva elleni UEFA kupa találkozó

Mérkõzéseinek száma: 602 (400 bajnoki, 47 FA, 25 ligakupa, 115 BL, 2 UEFA kupa és 13 egyéb találkozó)

Gólok száma: 7

Elismerései: 8 bajnoki cím, egy BL gyõzelem, 3 FA kupa, 2 ligakupa, 1 Interkontinentális kupa, 1 klub világbajnokság

 

Válogatottság száma: 85

Debütálása: 1995.június 3. Anglia - Japán


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!