Chong elégedett bemutatkozásával

Tahith Chong "büszke pillanatként" jellemezte a Manchester United felnőtt csapatában történt bemutatkozását, mostantól pedig még keményebben fog dolgozni azért, hogy további lehetőségeket kaphasson.


A 19 éves játékos a Reading ellen 2-0-ra megnyert FA-kupa összecsapás második félidejében, a 62. percben állt be csereként Juan Mata helyére.

 

A holland szélső energetikus produkciója során megcsillantott néhány elemet tudásából, mérkőzés utáni interjújában pedig arról beszélt a MUTV-nek, milyen büszke pillanat volt ez számára és a családjának.

 

"Különleges pillanat volt, amelyet nem tudtam volna jobban kiélvezni, mint ahogyan tettem" - kezdte.

 

"A főnök [Ole Gunnar Solskjaer] csak annyit mondott, hogy érezzem jól magam, kerüljön hozzám a labda, legyen néhány érintésem, és csak élvezzem a meccset."

 

"Szerintem ez egy büszke pillanat. Keményen dolgoztam, hogy idáig jussak, a klub pedig segített ebben, szóval nagy büszkeséget éreztem mikor a pályán állhattam. A szüleim, anyukám és apukám eljöttek megnézni, úgyhogy boldog voltam, hogy ők is láthattak."

 

 

Chong már októberben is a felnőtt csapat meccsnapi keretének tagja volt, amikor a cserepadról nézhette végig a Juventus elleni hazai Bajnokok Ligája csoportmérkőzést.

 

De azok után, hogy a Reading ellen tétmérkőzésen is beleszagolhatott a felnőtt csapat légkörébe, az ifjú titán - aki az előző szezonban a Jimmy Murphy Év Fiatal Játékosa-díjat is bezsebelte - kijelentette, hogy még keményebben fog dolgozni azért, hogy Solskjaer irányítása alatt újabb lehetőséghez juthasson.

 

"Én csak megpróbáltam felvenni a meccs ritmusát, hozzászokni a tempóhoz, majd gyorsan sikerült néhány labdaérintést csinálnom, úgyhogy ez jó volt. Most viszont két lábbal a földön kell maradnom, keményen fogok dolgozni és amikor újra eljön majd a lehetőségem, akkor ugyanígy élni fogok vele" - tette hozzá.

 

"Szerintem a menedzser [Solskjaer] lenyűgöző munkát végez mióta a csapathoz megérkezett, és nem én vagyok az első, aki nála debütálhatott. Angel [Gomes] is bizonyíthatott már, úgyhogy szerintem a klub akadémiáján készülő fiatalok számára jó ezt látni, és most még keményebben fogunk azért dolgozni, hogy újra ott lehessünk a felnőttek között."

 

"Az akadémián mindenki számára egyértelművé vált, hogy van lehetőség a bemutatkozásra, úgyhogy ez most mindenkire ösztönzőleg hat majd. Nagyon jó ezt látni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!