Hivatalos: Chong a Birminghamhez igazolt

A Manchester United megerősítette, hogy Tahith Chong végleg távozik a klubtól, miután megállapodást kötöttek a Birmingham City csapatával a tehetséges játékos átigazolásáról.


A holland U21-es válogatott játékos 2016-ban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és már kezdésként is az U18-as keretbe került, egy súlyos sérülés miatt azonban a 2016617-es szezonból nagyjából 10 hónapot kénytelen volt kihagyni.

 

Rehabilitációját követően Chong visszatért és 2018-ban elnyerte a Jimmy Murphy-díjat, ami az év legjobb fiatal játékosának járó elismerés. 

 

Chong Ole Gunnar Solskjaer regnálása alatt mutatkozhatott be a felnőtt csapatban egy Reading elleni győztes FA-kupa összecsapáson. Giuseppe Rossi óta ő volt az első olyan játékos, aki a Jimmy Murphy-díj mellett a Denzil Haroun tartalékcsapat év játékosa díjat is elnyerte. 

 

 

Tahith értékes tapasztalattokkal lett gazdagabb a Werder Bremen csapatánál, majd a Club Brugge-nél 2020/21 során, majd ezt követően tavaly szintén kölcsönben csatlakozott a birminghami alakulathoz, ám egy súlyos ágyéksérülés miatt ismét kényszerszünet következett számára.

 

Chong összesen 16 alkalommal léphetett pályára a rekordbajnok felnőtt csapatában, valamint több felkészülési mérkőzésen is szerepelt. 

 

A klub szeretné megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjon Tahith-nak az eddigi munkájáért és sok szerencsét kívánnak neki a jövőbeli pályafutásához.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!