Pogba az első számú büntetőrúgó?

Ole Gunnar Solskjaernak választ kellett arra adnia, ki a Manchester United első számú büntető végrehajtója, miután a Brighton ellen 2-1-re megnyert bajnokin Paul Pogba személyében már a harmadik játékos állt oda a tizenegyesponthoz, mióta ő a megbízott menedzser.


A norvég szakember irányítása alatt eddig három büntetőt ítéltek meg a Vörös Ördögök javára, és mindegyiket a sértett játékos értékesítette. Jesse Lingard Solskjaer bemutatkozó mérkőzésén, a Cardiff City ellen váltotta gólra a javára megítélt tizenegyest, míg Juan Mata egy videóbírós esetet követően állhatott oda a büntetőhöz a Reading elleni FA-kupa siker alkalmával.

 

A Brighton ellen Pogba nyitotta meg a gólok sorát, amikor Gaetan Bong tizenhatoson belül ellene elkövetett szabálytalanságát követően azonnal a tizenegyespontra mutatott a játékvezető, majd a francia értékesítette is lehetőségét a Stretford End előtt.

 

Novemberben Anthony Martial volt eredményes büntetőből a Manchester City ellen egy Ederson által ellene elkövetett szabálytalanság után, de a szezon kezdete óta ez volt már Pogba negyedik gólja büntetőből.

 

 

Amikor a MUTV-től sorozatban hetedik edzőként aratott győzelme után azt kérték, tisztázza a büntetők végrehajtásának kérdését, Ole így felelt:

"Paul a kijelölt végrehajtónk, de vannak más játékosaink is, akik szeretnének büntetőt vállalni, és ez a kulcs. Ha akarják, akkor kiharcolhatják maguknak egymás között, de Paul a kijelölt személy."

 

"Ő értékesíti is őket, és ez az, ami számít. Én nem tudnám így csinálni. Csak nekifutnék és bevágnám, de ő nyugodt tud maradni. Két percig is várnia kell ilyenkor, mire elvégezheti, ez pedig mutatja, hogy mennyire kiegyensúlyozott, emellett pedig szerintem élvezi is a játékát. Ráadásul mindezt a Stretford End előtt tehette meg, szóval miért ne érezhetné jól magát?"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!