Ez csak a kezdet volt egy újabb nagyszerű United csatárpáros számára?

Ole Gunnar Solskjaer egyetért azokkal a véleményekkel, miszerint Romelu Lukaku és Marcus Rashford képesek lehetnek együtt a United támadóalakzatának ellenállhatatlan fegyverévé válni.


A két csatárt gyakran egymás vetélytársainak tartják a Vörös Ördögök középcsatár pozíciójáért, a hétközi Paris Saint-Germain ellen 3-1-re megnyert Bajnokok Ligája összecsapást azonban mindketten végigjátszották. Lukaku kétszer tudott eredményes lenni, másodszor Rashford lövése után, majd az angol válogatott játékos váltotta gólra a drámai módon a hosszabbításban megítélt büntetőt és lőtte tovább csapatát a negyeddöntőbe.

 

A francia fővárosban aratott hangos sikert követően a páros együtt adott televíziós interjút, a jelek pedig arra mutatnak, hogy jól tudnak együttműködni tandemben.

 

Természetesen nem szabad arról se megfeledkeznünk, hogy mindkét játékos képes a szélen játszani - amit Lukaku nagy hatékonysággal mutatott be az Arsenal ellen megnyert FA-kupa összecsapáson is januárban, míg Rashford mindig képes a maga javára fordítani gyorsaságát szélsőként, így gyakran szerepel ebben a pozícióban.

 

Anthony Martial visszatérése bővíteni fogja Solskjaer merítési lehetőségeit a hétvégi, top 4 szempontjából kulcsfontosságú rangadón, de a norvégnál, mint a klub történetének egyik legsikeresebb befejező csatára, jobban senki nem tudná jobban megítélni a támadók teljesítményét.

 

"Nem hiszem, hogy túlzottan sok dolog változott volna [Romeluval]" - kezdte Ole.

 

"Persze korábban többször meg lett kérve, hogy játsszon a szélen, és segítsen az előkészítésben, de mostanában többször tűnik fel a tizenhatoson belül és annak környékén. Arra van szükségünk, hogy Rom a kapuval szemben találja magát, ne háttal annak."

 

"Igen, a PSG ellen két csatárral, vele és Rashy-vel játszottunk. Ők ketten talán nagyon jó párost tudnának alkotni hosszabb távon is, én ugyanis nem szeretnék védő lenni olyankor, amikor velem szemben futnak!"

 

 

Mindkét játékos tündökölt Párizsban és remélhetőleg a szezon előrehaladtával még többször láthatjuk őket hasonló minőségükben. És bár Solskjaer úgy érzi, még nem elég régóta ül a United kispadján ahhoz, hogy fejlődést lásson Rashfordnál, nincsenek kétségei a fiatal játékos kvalitásait illetően.

 

"Három hónap alatt nem igazán lehet nagy változásokat megfigyelni egy játékosnál" - tette hozzá.

 

"21 éves, úgyhogy megbocsátható neki, ha néha kimagaslóan játszik, utána pedig elmarad a teljesítményszintje ettől."

 

"Igazságosnak kell lennünk Rashy-val szemben, ezért nem várhatjuk el tőle, hogy mindig kiegyensúlyozott teljesítményre legyen képes, de ő mindig hozza az elvárható szintet. A befejezései, a lövései, a hozzáállása, a képességei mindig vele lesznek."

 

"Folyamatosan azzal a véleményemmel bombázom az edzések végeztével, hogy ugyanannyi gólt kellene szereznie, mint Rom. Olyan egyszerű helyzetekből kellene ezeket elérnie, mint amilyeneket Rom fejezett be az elmúlt néhány mérkőzéseken. Rashy góljai néha 'bombagólok', a labdát pedig fantasztikusan képes megrúgni, de Cristiano Ronaldo góljaiban is megfigyelhető a fejlődés, az érettség és a változás fiatal korától kezdve egészen mostanáig."

 

"Mostanság több gólt szerez a tizenhatoson belülről, és ebben kell fejlődnie Rashynek is - a ziccerekben és a tizenhatoson belüli mozgásában. A büntetőterületen belül kell tartózkodnia és egy kicsit többször kell elszakadnia a középhátvédektől. Közöltem vele, hogy szezononként 5-10 góllal többet szerezhet, ha többet tartózkodik a tizenhatos vonalán belül."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!