Matic: A felkészülés első napjától trófeák megnyerésére kell készülnünk

Nemanja Matic elmondása szerint a Manchester Unitednek "az első naptól kezdve koncentrálnia kell", ha a következő szezonban trófeát akarnak nyerni.


A United a Premier League 6. helyén végzett a 2018/19-es idényben, ugyanakkora ponttávolságra a bajnok Manchester City-től, mint a kiesett Cardiff City-től, és sorozatban második szezonjukban maradtak trófea nélkül.

 

José Mourinhonak decemberben kellett távoznia a csapat kispadjáról, miután irányításával az elmúlt 28 év legpocsékabb rajtját produkálták a Vörös Ördögök.

 

Az utódjául megbízott, majd később véglegesen kinevezett Ole Gunnar Solskjaer érkezése pozitívan hatott a csapat formájára, de a szezon célegyenesében 9 mérkőzésből ötször is vereséget szenvedtek.

 

"Szerintem az első naptól kezdve koncentrálnunk kell, fizikálisan és mentálisan is készen kell állnunk az előttünk álló szezon megpróbáltatásaira" - kezdte Matic a Manutd.com-nak.

 

"Pozitívan kell gondolkodnunk. Trófeákat akarunk nyerni, erre pedig mindenkinek készen kell állnia."

 

Matic, aki harmadik teljes szezonjára készül az Old Traffordon, szerint azáltal, hogy a nyáron nem rendeznek nagy nemzetközi tornát, a keret tagjai "jó hangulatban" térhetnek majd vissza a felkészülés kezdetére klubcsapatukhoz.

 

"A hangulat mindig nagyszerű" - tette hozzá.

 

"De az előző nyáron a világbajnokság miatt rövidebb szabadságunk volt és nem volt megfelelő mennyiségű időnk pihenni."

 

 

A klub Ausztráliában fogja megkezdeni felkészülési mérkőzéseinek sorozatát, de figyelmüket leginkább majd a ma napvilágra került sorsolás alapján a Chelsea elleni hazai idénynyitó mérkőzés fogja lekötni.

 

"Már nagyon izgatott vagyok az új szezon kapcsán. Nem fogom a sorsolást nézegetni, mert mérkőzésről-mérkőzésre kell majd haladnunk."

 

"Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, úgyhogy a sorsolás kiderülésekor az első forduló párosításai lesznek a legfontosabbak és hogy akkor ki ellen játszunk. Ha annak a meccsnek vége lesz, akkor gondolhatunk csak a másodikra."

 

"A futballban soha nem jó dolog, ha egy időben távolabbi mérkőzésre koncentrálsz. Helyette mindig a következő kihívásnak kell a szemed előtt lebegnie."

 

A Manchester United a Premier League eddigi 27 szezonja során rekordszámú, 17 győzelmet aratott az első fordulóban, négy döntetlen és öt vereség mellett.

 

"Mindig jobb hazai pályán, saját közönség előtt kezdeni a szezont."

 

"De ahogy mondtam, hosszú lesz a szezon, ezen pedig nem lehet változtatni. Ettől függetlenül persze jó lesz az Old Traffordon elindítani a szezont."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!