Robson: Pogba hajtsa le a fejét és dolgozzon

A Manchester United legendája, Bryan Robson azt tanácsolja Paul Pogbának, hogy bizonytalan manchesteri jövője ellenére lehajtott fejjel dolgozzon tovább, emellett pedig szerinte a játékosokra "túlzottan nagy hatással vannak az ügynökeik".


Pogba és ügynöke, Mino Raiola is többször hangot adott az elmúlt néhány hétben annak, hogy a francia középpályás távozni kíván nyáron a Unitedtől, lehetséges útcélként pedig a Juventust és a Real Madridot emlegetik a pletykalapok.

 

Miután Pogba azt nyilatkozta, hogy nyitott lenne egy "új kihívásra", Raiola megerősítette ügyfele távozási szándékát, hozzátéve, hogy "folyamatban van" egy új klub keresése a világbajnok játékos számára - majd később védelmébe vette viselkedését a Unitednél.

 

Bár voltak olyan félelmek, hogy megtagadja a munkát, Pogba elutazott a Vörös Ördögökkel az Ausztráliát, Szingapúrt és Kínát is érintő felkészülési túrájukra - a manchesteriek egykori csapatkapitánya, Robson pedig néhány tanáccsal szolgál a 26 éves játékos számára jövőjét illetően.

 

"Te egy Manchester United játékos vagy, szerződéssel rendelkezel a csapatnál, tehát mindent meg kell tenned a klubért, a csapatért és a szurkolókért" - kezdte Robson, aki maga is ott van a túrán, mint a klub nagykövete.

 

"Rengeteg találgatás, pletyka van a médiában Paul kapcsán. Ő klasszis játékos."

 

"Le kell szegnie a fejét és a lehető legjobb munkát kell végeznie a felkészülési szezon során - amit az edzéseket látva meg is tesz - ha pedig valami történik és a klub is azt akarja hogy történjen, vagy éppen nem történik semmi, akkor is készen fog állni."

 

 

Pogbával ellentétben Antoine Griezmann és Laurent Koscielny is hiányzott az Atletico Madrid és az Arsenal edzőközpontjából, amikor csapataik megkezdték felkészülésüket, ezzel is kikényszerítve távozásukat a nyár folyamán.

 

Griezmann azóta már el is érte célját, és 108 millió fontos kivásárlási záradékát aktiválva a Barcelonához igazolt a spanyol fővárosból, bár az összeget még vitatják az Atleticonál, ugyanis a felek július 1-je előtt állapodtak meg, amikor még 180 millió fontért lehetett volna kivásárolni a szintén világbajnok támadót.

 

Amikor a véleményét kérdezték arról, hogy bizonyos játékosok nem jelennek meg csapataik első edzésén a felkészülési szezonban, Robson így felelt:

"Szerintem a játékosokra túlzottan nagy hatással vannak az ügynökeik - ahelyett, hogy saját maguk hoznák meg döntéseiket."

 

"Néha talán jól jön egy olyan tanács, hogy melyik csapathoz és mikor igazolj át, de végül mindenki magáért felelős és mindenki maga tudja a legjobban, hogy milyen utat kíván bejárni karriere során. Viszont nem hiszem, hogy a játékosok többsége is így gondolja - mindig az ügynökeik tanácsát fogadják meg."

 

"Az ügynökök pedig azt akarják, hogy a játékosok távozzanak aktuális csapataiktól, mert akkor tudnak pénzt keresni. Ha egy játékos lojális a klubjához és marad, az ügynöke nem jut abból pénzhez. Szerintem ez a túlzottan nagy hatás az ügynökök részéről nem csak a Manchester Unitedet, de az összes klubot érinti."

 

"Szerintem a játékosoknak néha alaposabban végig kellene nézniük magukon a tükörben és maguk kellene eldöntsék, hogy mit akarnak a karrierüktől."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!