Rashford: Életem ez a klub

A United Review-nak adott interjújában Marcus Rashford felvázolta mennyire izgatott és szenvedélyes a Manchester United jövője kapcsán.


A saját nevelésű támadó ötödik szezonjára készül a felnőtt csapat játékosaként, amelyet majd egy vasárnapi, Chelsea elleni bajnoki rangadóval kezdenek meg az Old Traffordon.

 

Sűrű nyáron van túl Marcus, hiszen amellett, hogy aláírta új, hosszú távú szerződését gyerekkora óta kedvenc klubjával, hat felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a Vörös Ördögök nyári túrájának keretében.

 

Most a 21 éves válogatott csatár optimista és csak a szezonban előttük álló kihívásokra koncentrál. Úgy érzi, hogy fiatal, sikerre éhes és ambiciózus játékoskeretükkel elérhetik céljaikat.

 

"Szerintem ez egy nagyon izgalmas pillanat a klub életének szempontjából" - kezdte Rashford a United meccsnapi magazinjának.

 

"Számomra csak az volt a lényeg, hogy megkössük az új szerződésemet és megszilárdítsuk azt, hogy a klubhoz tartozom. Vissza kell kormányoznunk a klubot oda, ahova való, ahova mindenki várja a Manchester Unitedet."

 

"Az életemet adom a klubért és ez a legfontosabb dolog. Számomra csak a siker elképzelhető, ha ennyire sok fiatal játékossal alkotunk egy keretet, akik ugyanolyan ambíciókkal és célokkal rendelkeznek, mint én."

 

"Lehet, hogy időbe fog számunkra telni, de ha kitartunk az eltervezett játékunk mellett, csapatként tudunk együtt dolgozni, akkor ki tudja mit érhetünk el? Nagyon jó menedzserünk van ehhez, aki ismeri a klubot és ugyanolyan ambíciókkal rendelkezik."

 

"Ez nem csak rólam szól. Van egy fiatal mag a játékosok között és mi együtt elkezdhetünk azzá válni, amivé eldöntöttük, hogy akarunk válni. Ez fontos dolog számomra: elkezdhetjük segíteni a fiatalokat, hogy betörhessenek a felnőtt csapatba. Ez létfontosságú része annak, hogy a United mezét viselve nőttem fel. Most ez a következő lépcsőfok."

 

 

Bár Rashford alapemberré és a keret tapasztalt tagjává vált, nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig csak 21 éves, játéka pedig még minden szempontból fejlődni fog.

 

"Megbízható és felelősségteljes játékossá akarok válni" - tette hozzá a Manchester egyik külső kerületében, Wythenshawe-ben született gólvágó.

 

"Úgy érzem ez a következő lépés számomra."

 

"Minden úgy alakul, ahogyan annak történnie kell. Emlékszem ugyanezekre a lépésekre, amikor először kerültem az U18-as csapathoz, ahol egy szezonomba telt, mire hozzászoktam a futball ottani szintjéhez. Mielőtt ráeszmélnél, már te válsz ott az egyik vezérré és neked kell viselni a felelősséget is. Most ugyanolyan helyzetben vagyok a felnőtt csapatnál is."

 

 

21 éves korához képest Rashford lenyűgöző eredményeket mutathat fel, ugyanis már 170 alkalommal játszott a Manchester Unitedben, szerepelt a Bajnokok Ligájában, nyert három nagy trófeát, emellett pedig két nagy tornán képviselte Angliát is.

 

Marcus ezekre a tapasztalatokra szeretne építeni a 2019/20-as szezonban és úgy érzi, több, mint készen áll arra, hogy sikereket érjen el az Old Traffordon.

 

"Össze kell illeszteni most ezeket a tapasztalatokat. Így lehet csak előrébb jutni. Most a múlthoz képest fizikálisan és mentálisan is jobban felkészültnek érzem magamat erre, de különösen fizikálisan."

 

"Emlékszem, hogy az előző szezonban a lábaim fáradtak és megfeszültek voltak. Nem volt túl sok időnk pihenni, ezért nehéz volt olyan gyorsan megkezdeni a szezont. Ugyanannyi pihenő mellett volt lehetőségünk megfelelő mennyiségű alapozó edzésen is részt venni, amely sokkal személyre szabottabb volt, én pedig sokkal jobban is érzem magamat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!