Martial: Marcus és én

Miután kiválóan kezdték az idei szezont mindketten, Anthony Martial a Sky Sports-nak elárulta, Marcus Rashforddal való kapcsolata miként tolja előre mindkét csatárt.


Mindkét támadó úgy lépett be az új szezonba, hogy lehetőségük lesz bőven a bizonyításra, hiszen be kell foltozniuk a Romelu Lukaku eladása miatt keletkezett lyukat a Vörös Ördögök támadósorában.

 

Az első két bajnokin szerzett négy gól tőlük egyötöde a tavalyi gólszámuknak, Martial pedig ismét a 9-es mezben ragyoghat azután, hogy két évig Lukaku viselte azt.

 

Ne tévesszen meg senkit, miközben a csapat pontszáma az elsődleges, a páros szemmel kíséri azt is, mit is csinál a másik a pályán és azon kívül is - és örülnek, hogy egymással is versenyezhetnek a góllövőlistán.

 

"Edzésen is versengés zajlik köztünk, ki lő több gólt" - nyilatkozta Martial a Sky Sports-nak. "Azt nézzük, ki fejezi be legjobban a támadást és ki lövi a legtöbb gólt."

 

"Ki nyer? Valamikor ő, valamikor én. Marcus középen szeret játszani, mint én. De nem bánom, ha mérkőzések közben változtatni kell a pozíciót."

 

 

"Nem zavar átengedni neki a vezetői szerepet. Ez csak segít minket abban, hogy az ellenél védelmét terrorban tartsuk és remélem, hogy az idény során tudjuk tartani ezt."

 

A United legutóbbi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született a Wolverhampton ellen, amin Martial nagyon jó befejezéssel szerzett gólt, ám a meccs után Paul Pogba az online térben komoly rasszista üzeneteket kapott a kihagyott büntetője miatt.

 

Martial úgy érzi, az ilyen megjegyzések még mindig mélyen hatással vannak egy játékosra, és nem reménykedik abban, hogy valaha is vége lesz az ilyen visszaéléseknek.

 

"Olyan ez, amit nem igazán lehet kitörölni a társadalomból" - folytatta. "Kint a pályán semmit nem tehetünk önmagunkért. Mint játékosok, vannak köztünk fehérek, feketék, mindenféle színűek."

 

"Egy francia kifejezés szerint 'mindannyian egyformák vagyunk'. Tiltásokat kellene bevezetni az ilyenek ellen. Az emberek azért mennek meccsre, hogy jól érezzék magukat, élvezzék a játékot és ilyennek nincs helye ott. Én a szeretet mellett vagyok, nem a gyűlölet mellett."
 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Crystal Palace

Premier League 3. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!