Tuanzebe: Különleges volt a kapitányság

Axel Tuanzebe a Manchester United tegnap esti, Rochdale elleni Ligakupa mérkőzésének kezdete előtti percekig sem tudta, hogy az este folyamán ő látja el a csapatkapitányi tisztséget.


A 21 éves játékost valószínűleg életre szóló sokkhatás érhette, amikor a Manchester United másodedzője, Mike Phelan szólt neki, hogy a mérkőzés játékvezetője, John Brooks hívására menjen a szobájába a csapatkapitányoknak szóló eligazításra.

 

Tuanzebe pedig álomvilágban volt, amikor a játékoskijáróból az ő vezetésével vonulhattak ki a Vörös Ördögök az Old Trafford gyepére.

 

"Az álmok valóra válnak. Libabőrös lettem, ahogy kivonultunk a pályára. Ez olyan dolog, amelyért nagyon sokat és nagyon régóta dolgoztam már, és végre ez a pillanat is eljött" - kezdte Axel a Manutd.com-nak.

 

"Csak hálás lehetek a menedzsernek, a klubnak és a pályán velem lévő játékostársaimnak, hogy megoszthattam velük ezt a pillanatot."

 

"Szép meglepetés volt. Éppen nyújtottam, amikor bejött Mike Phelan és megszólított, hogy 'készen állsz, hogy találkozz a játékvezetővel'."

 

"Erre visszakérdeztem, hogy 'mire gondolsz?' és mondta, hogy 'gyere kapitány'. Úgyhogy mondtam, hogy 'rendben, menjünk'."

 

Tuanzebe Rochdale-ben nőtt fel és járt iskolába: egy évtizeddel ezelőtt még az év sportolófiúja címet is átvehette a polgármestertől.

 

"Egy kicsit édesebbé és különlegesebbé tette ez a tény az eseményt" - tette hozzá.

 

"A családomból és a barátaim közül nagyon sokan kijöttek megnézni a mérkőzést, úgyhogy azáltal, hogy a szemük láttára viselhettem először a kapitányi karszalagot, mindenképpen emlékezetes este lett."

 

 

A Rochdale kiharcolta, hogy büntetőrúgással dőljön el a United elleni találkozó, de a rendes játékidőben 1-1-re végződött összecsapás után végül a hazaiak jutottak tovább, köszönhetően Daniel James utolsó értékesített büntetőjének.

 

"Mindenek előtt meg kell említenünk, hogy nagyon jól védekeztek" - folytatta az angol U21-es bekk.

 

"Nagy tiszteletet érdemelnek, mert úgy léptek pályára, hogy végig harcoltak. Volt önbizalmuk. Nehéz az Old Traffordon játszani vendégként. De jól állták a sarat, úgyhogy minden tiszteletem az övék és sok szerencsét nekik a szezon hátralévő részére."

 

"Rengeteg helyzetünk volt, amelyeket nem tudtunk értékesíteni, de mi mindig megtaláljuk a módját a győzelem megszerzésének és most az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk a következő körbe."

 

A 4. fordulóban egy nagy, Chelsea elleni rangadó vár majd a Manchester Unitedre.

 

"Ezek azok a mérkőzések, amelyeken mindenki játszani akar."

 

"Az emberek nem veszik figyelembe a Ligakupát és azt mondják, hogy ez nem egy fontos trófea. De tisztelni kell a résztvevő csapatokat és a sorozatot. A Chelsea ellen nagy meccs vár ránk, amelyet meg akarunk nyerni és tovább akarunk menni a következő körbe."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!