Ole: Martial 20 gólt is elérhet a szezonban

Ole Gunnar Solskjaer magabiztos azt illetően, hogy Anthony Martial az idei szezonban átlépheti a 20 gólos határt a Manchester Unitedben.


A francia támadó minden sorozatot figyelembe véve 14. találatát jegyezte csütörtökön, amellyel 1-1-es döntetlenhez segítette a Unitedet az Európa-liga legjobb 32 csapata között a Club Brugge ellen vívott párharc első, idegenbeli felvonásán.

 

Mivel a klub jelenlegi házi gólkirálya, Marcus Rashford sérüléséből való visszatérése "bizonytalan" a szezon vége előtt, így a Vörös Ördögök eléggé rá vannak utalva Martial góljaira, de Solskjaer szerint a 24 éves játékos meg tud majd felelni ennek a kihívásnak.

 

"Szerintem Anthony képes lehet még jobb teljesítményre is és néhány további góllal elérheti a 20 gólos határt is, igen, egyértelműen" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel. Ő egy nagyon jó befejező játékos. Nagyon jól értékesíti a lehetőségeit és jó technikával zárja le a helyzeteket."

 

"Időnként nagyon jól képes megtartani a labdákat és azokat szétosztani. Képes akár hamis kilences pozícióban is szerepelni. De néha szeretném, ha fizikálisan erősebb lenne."

 

Martial legtermékenyebb szezonja a Unitedben a 2015/16-os volt, amely során leginkább csatárként számított rá Louis van Gaal a Monacotól való szerződtetését követően és 17 gólt szerzett.

 

De Marcus Rashford szezon végi feltörése, illetve Zlatan Ibrahimovic majd Romelu Lukaku érkezésével Martialnak leginkább a bal szélen jutott játéklehetőség.

 

Solskjaer ennek a szezonnak azonban úgy vágott neki, hogy előre leosztotta a szerepeket és míg Rashfordra a szélen, addig Martialra újra a csatársorban számított.

 

 

Martial hétfőn este kulcsfontosságú vezetőgólt szerzett a Chelsea 2-0-s idegenbeli legyőzése során, amikor Aaron Wan-Bissaka jobboldali beadása után túlugrotta Andreas Christensent, majd Willy Caballero kapujába fejelt az első félidő legvégén.

 

Ez a találat különösen nagy elégedettséggel töltötte el Solskjaert, aki ebben a szezonban nagyon sokat dolgozott egyénileg is Martiallal a csatárjáték apró nüanszainak kidolgozásán.

 

"Egy 1980-as évekbeli középcsatár gól volt" - mondta Solskjaer a hétfői gólról a Stamford Bridge-n.

 

"Biztató számomra a szezon során a hozzáállása is, mert olyan dolgokat akar megtanulni, amelyek nem általánosak számára."

 

"De időbe telik, mire újra valódi kilencest faragunk belőle azt követően, hogy éveken keresztül szélsőként szerepeltették."

 

"Marcus és Anthony az elmúlt 12 hónapot megelőzően éveken keresztül csak a szélen játszottak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!