De Gea még sokáig maradna a Unitedben

A Manchester United kapusa, David de Gea szerint "álomszerű", hogy tizedik évéhez közelít a klubnál.


Nem indult minden gördülékenyen De Gea számára Angliában, aki 2011 nyarán csatlakozott az Atletico Madridtól, ugyanis amellett, hogy nem kisebb kapuslegenda, mint Edwin van der Sar után maradt űrt kellett betöltenie, még meg is kellett küzdenie a csapatba való bekerülésért Anders Lindegaarddal.

 

Miután megszilárdította helyét az első számú kapusposzton, De Gea a 2012/13-as szezonban kulcsszerepet játszott Sir Alex Ferguson utolsó bajnokcsapatában, 11 kapott gól nélkül lehozott mérkőzésével pedig még a PFA Év csapatába is beverekedte magát.

 

Bár azóta a United nem sokszor állt közel annak az idénynek a megismétléséhez, De Gea egyéni szinten folytatta tündöklését és rekordnak számító négy alkalommal nyerte el klubon belül az Év játékosa elismerést.

 

"Igen, öregszem. De már az is lenyűgöző, hogy részese lehetek ennek a klubnak" - kezdte a ManUtd.com-nak a spanyol portás, aki szeptemberben 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá.

 

"Már csak elképzelni is, hogy majdnem 10 évig így lesz, álomszerű. Nagyszerű ennek a klubnak a színeiben mérkőzéseket játszani, szóval abban reménykedem, hogy sok-sok éven keresztül itt lehetek majd."

 

 

Mielőtt a szezont felfüggesztették volna a koronavírus járvány okán, a United január vége óta veretlen tudott maradni, amely időszak alatt 11 mérkőzésen nyolc győzelmet értek el és csak kétszer kaptak gólt.

 

A United formájára jelentős hatással volt az, hogy 68 millió fontért szerződtetni tudták a téli átigazolási időszak során Bruno Fernandest a Sporting Lisszabontól.

 

De Gea abban reménykedik, hogy a szezon újraindulásakor a csapattal majd ugyanott tudják folytatni, ahol legutóbb abbahagyták, különösen úgy, hogy Marcus Rashford és Paul Pogba is közel áll a visszatéréséhez.

 

"Szerintem az egész csapat fejlődni tudott [a lezárások előtt]" - tette hozzá.

 

"Nagyon jó lendületben voltunk."

 

"Szerintem nagyon jó formának örvendtünk, nem kaptunk túl sok gólt és természetesen Bruno [Fernandes] is minőséget hozott a játékunkba. Okos játékos, top középpályás, a csapat pedig rengeteget lépett előre vele. Nagy kár, hogy a szezont abba kellett hagyni, mert nagyon jó sorozatunk volt."

 

"De remélhetőleg néhány eddig sérült játékosunk újra bevethető lesz az újrainduláskor, ez pedig mindenki számára kihívást fog jelenteni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!