ETH: Maguirre szükségünk van, De Gea búcsúmeccset érdemel

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint Harry Maguire annak ellenére is fontos tagja marad a keretnek, hogy már nem tölt be csapatkapitányi tisztséget, míg De Gea számára egy Old Traffordon rendezendő búcsúmérkőzést tartana méltónak.


Ten Hag a hét elején megfosztotta csapatkapitányi pozíciójától Harry Maguire-t, miután első manchesteri kispadon töltött szezonja során csak elvétve számított rá a kezdőcsapatban, amelyet jól példáz, hogy a Premier League-ben csak nyolc alkalommal lehetett a pályán az első perctől kezdve.

 

A döntést Maguire csalódottan vette tudomásul, amely csak ráerősít a távozásáról szóló pletykákra, de a holland szakember szerint a válogatott középhátvéd továbbra is fontos tagja a Vörös Ördögök keretének.

 

"Mindenki megértheti és átérezheti, hogy ez egy csalódást keltő dolog egy játékos számára" - kezdte Ten Hag.

 

"De ez még jól is elsülhet a csapat és Harry számára is."

 

"Ő egy fontos játékos számunkra és az is marad. Négy belső védőnk van és ez a minimum, amellyel rendelkezünk kell - talán még egy extra emberre van szükségünk. Erre az előző szezonban is láthattunk példát, amikor rengeteg mérkőzést játszottunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy Harry-t a keretünkben tudhajtuk."

 

 

12 évnyi szolgálatot követően a manchesteriek egyes számú kapusaként, David de Gea mindenféle különösebb körítés nélkül szerződése lejártával elhagyta az Old Traffordot, miután az új szerződéséről szóló tárgyalások megrekedtek. 

 

Ten Hag szerint a több mint egy évtizedig a klubot szolgáló spanyol portás a jövőben megfelelő búcsút érdemel.

 

"Elképesztően egyértelmű volt, hogy David milyen nagy szerepet jásztott a klub életében" - tette hozzá.

 

"De eljöhet az idő minden játékos számára, amikor egy klub változásokat eszközöl, a klub pedig úgy érezte, hogy itt a megfelelő alkalom."

 

"Ha rajtam múlik, akkor nagy elismerésben fog részesülni a szolgálataiért. 545 mérkőzés, számtalan nagy teljesítmény és hosszú idő után, egészen nagy tetteket hajtott végre."

 

"Egész hátralévő életére a Man Utd legendája marad és megérdemli, hogy megfelelő módon, tele szurkolóval az Old Traffordon búcsúzhasson el."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!