Ole: Marcus hihetetlen munkát végzett

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer dicsérettel illette Marcus Rashford pályán kívüli humanitárius tevékenységét.


A Vörös Ördögök házi gólkirálya sikeresen lobbizott a brit kormánynál, hogy a nyári szünet idejére meghosszabbítsák az ingyenes iskolai étkezési utalványokat biztosító rendszer működési idejét, amellyel országszerte 1.3 millió gyermek jut hozzá a létfontosságú élelmiszerekhez és ételekhez, ezzel pedig széles körben vívott ki elismerést és támogatást, még a rivális klubok részéről is.

 

Boris Johnson miniszerelnök telefonon hívta fel Marcus Rashfordot az ügyben, az angol válogatott támadó pedig eltökélt, hogy tovább folytassa harcát a gyermekéhezés és más területeken is.

 

 "Az, amit Marcus elért a saját maga és a családja jóvoltából, egészen lenyűgöző" - kezdte Solskjaer.

 

"Marcus mindig is egy nagyszerű ember volt. A United akadémiáján nevelkedve a klubnál is hamar felismerték ezt és lehetőségeket biztosítottak neki. Természetesen mindenki látta a benne rejlő tehetséget, de emellett nagyon jó embernek is kell lenned ahhoz, hogy ilyen hosszú utat bejárhass. Ezen a nyáron rengeteg gyerek életét változtatta meg, amely sokkal fontosabb dolog, mint bármilyen futball mérkőzés, amelyen valószínűleg valaha játszani fog. Remélhetőleg ugyanúgy tudja majd folytatni az útját mindkét célja felé, mint ahogy eddig."

 

"Amit az elmúlt néhány hónapban tett... Marcus egy hihetetlenül nagyszerű ember, aki a saját gyermekként megélt tapasztalatait vitte ebbe a párbeszédbe és változtatta meg sok-sok gyermek életét. Már fiatal kora ellenére is volt a klub kapitánya, folyamatosan bizonyítja emberi nagyságát, utóbbi pedig legalább olyan fontos jellemzője egy Man United játékosnak, mint az, hogy milyen minőséget képvisel a pályán."

 

A tény, hogy Rashford ilyen fiatal kora ellenére tudott ennyire nagy hatással lenni, még inkább elismerésre méltó.

 

 

"Én 22 éves koromban természetesen egyáltalán nem voltam olyan pozícióban és helyzetben, hogy egy ekkora változást tudjak kieszközölni" - tette hozzá Ole.

 

"Nem hiszem, hogy Marcus ezt politikailag vagy bármilyen más módon átgondolta volna, csak és kizárólag az járt a fejében, hogy segítsen az embereknek és a gyerekeknek."

 

"Mélyen legbelül tudja, hogy most segített a gyerekeknek azzal, hogy élelemhez juthattak és hogy megváltozhasson az életük és szerintem ő attól nagyon jól érzi magát, hogy a Manchester United csapatának egyik példaképeként kihasználta az ismertségét a jó ügy érdekében. Ő az ország egyik legnagyszerűbb játékosa, egy Man United játékos, aki jó hatással tud lenni az emberekre - ez erről szól. Ő egy kiváló ember. Változást akar a jó érdekében. Ez nem róla vagy másról, hanem ennél többről szól."

 

Minden egyes játékos támogatólag lépett fel a "Black Lives Matter" mozgalom mögött, az utóbbi időben pedig általánosságban kijelenthető, hogy megváltozott a futballisták megítélése a nyilvánosságban.

 

"Ez természetesen mindenkinél egyéni döntés eredménye" - folytatta Solskjaer.

 

"A futballistákat, mint sportolókat, rengeteg kritika éri és érte, még a kényszerszünet alatt is. De ez az időszak szerintem sok mindent megváltoztatott az emberekben és képesek nagyobb problémákban is gondolkodni, más perspektívákat is megvizsgálni. Marcus mindig is nagyszerű fickó volt, a gyermekek szempontjából általa elért változás pedig lenyűgöző. De különböző időszakokban futballistaként könnyű célpontok vagyunk, viszont képesek vagyunk jó hatással is lenni az emberekre. Ha az arcodat felhasználhatod valami jobb elérésére, akkor miért ne tennéd?"

 

"Szerintem a [Black Lives Matter] mozgalom egy történelmi esemény, amely megváltoztatta az emberek nézeteit... Szerintem mindannyian tudjuk, hogy 2020-ban már nem szabadna ilyennek megtörténnie. A játékosok, a Premier League csapatok és mi mindannyian kiállunk és azt mondjuk, 'elég volt'. Ez pedig szerintem jó dolog. Nem számítok másra a mieinktől sem." 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!