Hivatalos: Donny van de Beek a Unitedé

A Manchester United örömmel jelentheti be Donny van de Beek érkezését az Ajaxtól. A holland középpályás öt éves szerződést kötött a klubbal, amely további egy év hosszabbítási opcióval rendelkezik.


A 23 éves Van de Beek az Ajax akadémiáján nevelkedett, majd 2015-ben az amszterdamiak felnőtt csapatában is bemutatkozhatott. Sok tapasztalatra tett szert az európai kupaszíntéren; 2019-ben kulcsszerepet vállalt a hollandok elődöntőig menetelésében a Bajnokok Ligájában, 2017-ben pedig a pályán volt a Vörös Ördögök elleni Európa-liga döntőben is.

 

Az előző, koronavírus világjárvány miatt félbeszakadt Eredivisie szezon során 37 mérkőzésen 10 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

 

Donny van de Beek

"Nem tudom eléggé kifejezni azt, mennyire csodálatos lehetőség az, hogy egy ilyen lenyűgöző történelemmel rendelkező klubhoz csatlakozhatok" - kezdte Donny van de Beek.

 

"Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani az Ajaxnál. Ott nőttem fel és mindig is különleges kapcsolatom lesz a klubbal."

 

"Most készen állok arra, hogy karrieremben megtegyem a következő lépést előre és a lehető legmagasabb szinten teljesítsek, a Manchester Unitednél pedig nem létezik magasabb szint."

 

"Mindenki arról beszélt nekem, hogy milyen magával ragadó az Old Trafford hangulata, én pedig már nagyon várom, hogy magam is megtapasztalhassam, amint a szurkolók számára is biztonságos lesz a stadionokba való visszatérés."

 

"Ez a csapat a világ legjobb középpályásai közé tartozó játékosokkal rendelkezik, én pedig tudom, hogy tanulhatok tőlük, de ezzel együtt a saját erősségeimet is a csapat érdekébe állíthatom."

 

"A csapattal kapcsolatos vízióiról és a klub által járt útról a menedzserrel történt beszélgetést követően nagyon izgatott vagyok és már alig várom, hogy a részese lehessek."

 

 

Ole Gunnar Solskjaer

"Donny minden technikai képességgel rendelkezik ahhoz, hogy a csapat segítségére legyen, a személyisége pedig alkalmas ahhoz, hogy sikeres legyen a Manchester Unitedben."

 

"Képes meglátni a szabad területeket, megfelelően időzíti a mozgását, a játék kiváló olvasójaként pedig igazán kiegészíti a középpályánkon már eddig is meglévő minőséget, az érkezése pedig igazán mély merítési lehetőségeket biztosít számunkra a posztján."

 

"Donny teljesítménye az Eredivisie-ben és az európai kupasorozatokban lenyűgöző volt az elmúlt évek során, mi pedig mind nagyon várjuk, hogy elkezdhessük a vele való közös munkát."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!