Tuanzebe készen áll a visszatérésre

A Manchester United védője, Axel Tuanzebe elmondása szerint készen áll a "rock and rollra" és már visszatérésére koncentrál.


A saját nevelésű középhátvéd a tavaly decemberi Colchester United elleni Ligakupa győzelem óta nem léphetett pályára és már ég a vágytól, hogy bepótolja kihagyott időszakát.

 

Miután erőnléti állapota jelentősen javult az Aon Training Complexben végzett munkának köszönhetően, így abban reménykedik, hogy már nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy újra magára húzhassa a United vörös mezét.

 

"Köszönöm a kérdést" - válaszolta a MUTV azon kérdésére, hogy miként érzi magát erőnlétileg.

 

"Jól vagyok, köszönöm. Már az is nagyszerű érzés, hogy újra a társaimmal együtt edzhetek, mert már nagyon régen volt erre példa."

 

"Azt mondhatjuk, hogy az elmúlt 12 hónap során nem voltam képes arra, hogy a földre tegyem a lábamat és lépjek. Folyamatosan kiújult a sérülésem, de bízom a rehabilitációs csapatban. Nagyon szorosan együttműködtem John Davinnel, aki rengeteget segített nekem ezúttal is és már készen állok a rock and rollra."

 

"Több sérülés is hátráltatott. Balszerencsém volt a súlyosságukat illetően és többé-kevésbé az összesről elmondható, hogy nem nagyon tehettem volna ellenük semmit. Jó dolog visszatérni és hálás vagyok, hogy már néhány mérkőzésen játszhattam a fiúk között."

 

 

A klub akadémiájának egyik újkori büszkeségének nehéz volt megbirkóznia azzal, hogy csak az oldalvonalon túlról figyelhette társait, de 22 évesen a válogatott szünetet követően eljöhet az ő ideje arra, hogy tündököljön. Természetesen a kihagyás időszaka mentálisan is megterhelő volt számára.

 

"Egyértelműen az volt" - tette hozzá.

 

"Láttam, amint a többiek fejlődnek, egymás után mennek a mérkőzések, én pedig csak számolhatom, hogy mennyit hagytam ki és azokra az üzenetekre válaszolhatok itt-ott, hogy mikor térhetek vissza. Ebből a szempontból ez nagyon kemény időszak volt, de jó emberek vettek körül, akik tartották bennem a lelket, motiváltak minden egyes napon, de én is tüzeltem saját magamat, mert tudtam, hogy van fény az alagút végén."

 

"Szeretnék köszönetet mondani különösen a rehabilitációs csapatnak és az erőnléti edzőknek. Folyamatosan, minden napomat velük töltöttem és azon voltunk, hogy minden porcikámat erősíteni tudjuk, úgyhogy nagyon jó volt."

 

Mint mindenki, úgy Axel is nagyon várja már, hogy együtt játszhasson az új igazolással, Edinson Cavanival, akinek kapcsán elismerte, hogy valószínűleg ugyanolyan nehéz lesz őt levédekezni az edzéseken, mint a csapat 9-esét, Anthony Martialt.

 

"Mindig is szerettem tehetséges játékosokkal megmérettetni magamat."

 

"Az elmúlt 12 hónapban szembe kellett kerülnöm Anthony-val az edzéseken és olyan volt, mint a szélvész, hihetetlen a tréningeken."

 

"A lehető legjobbak ellen kell játszanod ahhoz, hogy fejleszd a saját képességeidet. Edinson nagy erősségünk lesz a tapasztalatának és a tudásának köszönhetően és nagyszerű lesz majd tőle tanulni, akár a legapróbb húzásokat is azt illetően, hogyan fogjunk egy hozzá hasonló kaliberű játékost."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!