Rashford: A karitatív munka nincs hatással a focira

A Manchester United támadója, Marcus Rashford mozgalmas hónapokat élt át, és miközben az angol válogatottnál szerepel, megkérdezték, hogy a gyermekélelmezés iránti munkája befolyásolja-e a pályán nyújtott teljesítményét.


Előző pénteken hivatalossá vált, hogy Rashford királyi lovagrend kitüntetésben részesül, miután óriási munkát végzett a COVID-19 pandémia idején a kiszolgáltatott gyermekek érdekében.

 

A dánok elleni UEFA Nemzetek Ligája találkozót megelőző sajtótájékoztatón a United sztárját arról kérdezték, hogy a pályán kívül végzett emberfeletti munka negatívan hat-e a labdarúgásban nyújtott teljesítményére.

 

"Nem" - mondta Marcus. " Van egy csapat mögöttem és mindannyian arra törekszünk, hogy ugyanazon az oldalon legyünk. A munka legjavát hónapokra előre elvégzik és fontosnak tartom, hogy ezt folytassam. Ez az egyetlen módja, hogy fenntartsam. Mint mondtam, sok minden történik."

 

"Jelen pillanatban teljesen kényelmesen megy a két dolog. Készen állok arra, hogy minden nap edzésre járjak és mérkőzéseken szerepeljek. Ha sokat kivenne ez, akkor meg kellene találnom annak a módját, miként támogassam a gyerekeket és megbizonyosodjak arról, hogy a pályafutásom jó irányba halad."

 

 

A támadó nagyon izgatott, hogy visszatérhet Gareth Southgate együttesébe, miután legutóbb sérülés miatt nem szerepelhetett. A hétvégén Belgium ellen büntetőből betalált és remekül teljesített.

 

"Kihagytam a legutóbbi összetartást, nem örültem neki" - folytatta Marcus. "Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a csapathoz, mérkőzéseket játszhatok és meccseket nyerhetünk együtt. Eddig két győzelmünk van, nagyon fontos, hogy jól fejezzük be ezt."

 

Rashford - aki a belgák ellen 11. gólját szerezte a válogatottban - nagyon lelkes, amiért versengés van a válogatott keretén belül minden helyért.

 

"Félelmetes hangulat van csapaton belül. Mindannyian megértjük, hogy egyek vagyunk - különösen versenysorozatok során, legfőképp Világbajnokságon."

 

"Olyan csapatra van szükséged, mely nagy dolgokat tesz. Nagy erősségünk, hogy oly sok játékosunk van, akik különbséget jelenthetnek a pályán. Együtt kell dolgoznunk, bármilyen módon is lehet, le kell győznünk csapatokat - ezt kell tennünk a győzelem érdekében. Minél több alkalommal ezt kell tennünk, ez mutatja az erőnket."

 

Következő lehetősége, hogy megmutassa képességeit ma este lehet a dánok ellen, majd visszatér a Manchester Unitedhez, hogy felkészüljön a Newcastle elleni bajnokinkra.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!