Van de Beek: Megvan bennem a potenciál

A holland eddig kevés lehetőséget kapott a United színeiben, de továbbra is biztos a képességeiben.


Mióta Donny van de Beek megérkezett Amszterdamból az Old Traffordra, Premier League-meccsen még nem kapott sanszot Ole Gunnar Solskjaer kezdő 11-ében.

 

A 23 éves játékos összességében még csak 75 percben ízlelhette meg az angol első osztály küzdelmeit, ez idő alatt pedig egyszer sikerült is megzörgetnie az ellenfél hálóját. A Bajnokok Ligájában, illetve a Ligakupában 2-2 alkalommal játszott a kezdő sípszótól fogva.

 

A tegnapi, 1-1-re végződő Hollandia-Spanyolország összecsapást követően manchesteri karrierjéről kérdezték a gólszerző középpályást. A fiatal labdarúgó hangsúlyozta, boldog a Vörös Ördögöknél, és úgy érzi, már megmutatta, hogy képességei révén segítségére válhat Solskjaer terveinek megvalósításában.

 

"Talán közhelyesnek tűnik, mivel természetesen több játéklehetőséget szeretnék, de nagyon élvezem, hogy tagja lehetek ennek az együttesnek. Remek fogadtatásban részesítettek a klubnál, mindenki segíteni próbált a beilleszkedés során" – mondta Donny.

 

"Türelmes vagyok, de persze azért csatlakoztam, hogy a lehető legtöbb percet játsszam. Úgy gondolom, mikor ott voltam a gyepen, megmutattam, hogy hozzá tudok tenni a csapat játékához."

 

 

A norvég menedzser a bőség zavarával küzd a középpályát illetően, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Fred, Nemanja Matic és Scott McTominay is a rendelkezésére áll.

 

Ole a Chelsea, PSG, Newcastle és az Everton ellen is a Fred-McTominay duót részesítette előnyben Fernandes mögött, míg Pogba és Van de Beek csak a cserepadra ülhetett le.

 

Szűkre szabott PL-percei alatt a United 34-ese 83,33%-os passzhatékonyságot mondhat magáénak, ami jobb Pogba és Fernandes mutatójánál is.

 

A BL csoportkörének első 3 fordulójában 92%-kal büszkélkedhet e kategóriában, amivel felülmúlja Matic (89,4), Pogba (85,5), Fred (84,1), McTominay (83) és Bruno (73,3) statisztikáját is.

 

"Hogy mit mondott számomra Solskjaer? Azt, hogy türelmesnek kell lennem, és úgy folytassam, ahogy elkezdtem" – tette hozzá Donny.

 

"Látta, hogy jótékony hatással vagyok a csapatra, ha pályán vagyok. El fog jönni az én időm. Mikor megkapom a lehetőséget, élni fogok vele."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!