A hollandok értetlenül állnak Donny mellőzéséhez

A középpályás kevés játéklehetőséget kap Ole Gunnar Solskjaertól.


Rene Meulensteen – Sir Alex Ferguson egykori segítője – bevallotta, meg van lepve, hogy Donny nem állandó szereplője a Manchester United kezdő tizenegyének.

 

A 23 éves játékos 35 millió font ellenében érkezett az Ajax együttesétől az Old Traffordra, azonban egyelőre nem tudta letenni névjegyét Angliában.

 

Bruno Fernandes a gárda alapemberévé vált a támadó középpályás pozíciójában, míg mögötte Fred, Scott McTominay, Paul Pogba és Nemanja Matic áll versenyben a csapatba kerülésért.

 

A United korábbi edzője szerint érhetik nehézségek az új igazolásokat klubváltásuk után, viszont több lehetőséget várt eddig honfitársa számára a Vörös Ördögöknél.

 

"Nem hiszem, hogy az elbánással lenne összefüggésben a helyzete – ez a profi futball része – főleg akkor, mikor új helyre igazol az ember" – mondta Meulensteen. "A hollandok azért állnak értetlenül a szituációhoz, mert Donny személyében egy kiemelkedő játékosról van szó – mindenki így vélekedik róla Hollandiában."

 

"Hasonló minőséget képviselt Amszterdamban, mint most Fernandes Manchesterben. Igazán meglep, hogy ennyire keveset játszik."

 

 

Meulensteen nem gondolja, hogy személyes problémák állnának a háttérben, mivel Van de Beek több pozícióban is képes villogni, és folyamatos szerepléssel be tudná betonozni helyét a csapatban.

 

"A jó játékosok mindig találnak megoldást arra, hogyan játszanak együtt" – folytatta Rene. "Donny sokoldalú labdarúgó, nincs arról szó, hogy csak egy szerepkört tudna ellátni. Mélyen is remekelne Fred vagy McTominay mellett, nem lenne ezzel gondja."

 

"Elől is képes játszani, vagy a szélről befelé, ha van mögötte egy felfutó szélső hátvéd. Szóval a pálya számos részén opciót nyújt a menedzsernek."

 

"Az Ajaxnál igazi karmesterré vált az utolsó időszakában. Nélkülözhetetlen láncszem volt a csapat támadójátékában, helyzeteket alakított ki és gólokat szerzett. Hatalmas játékintelligenciával bír és nagyszerűen lát a pályán."

 

Meulensteen azt várja a fiataltól, hogy továbbra is keményen dolgozzon, hogy jó produkcióval megragadhassa az eljövendő alkalmat.

 

"Hogy formába lendülj, szükség van egy ritmusra, a folyamatos játékra" – mondta az 56 éves szakember.

 

"Láttam, hogy néhány meccsen nem a legjobbját nyújtotta, de ilyenkor nincs más lehetőség, mint szorgalmasan készülni az edzéseken, megtartani a koncentrációt és megragadni a kínálkozó esélyt."

 

"Rengeteg meccs van még hátra, biztos vagyok benne, Ole meg fogja adni neki a sanszot. Donny pazar képességekkel rendelkezik."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!