Szükséges Fernandes pihentetése?

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer kijelentette, minden azzal kapcsolatos vélemény, hogy a portugál karmester, Bruno Fernandes fáradt és pihenésre van szüksége, távol áll az igazságtól.


A Vörös Ördögök 18-asát a vasárnapi, Liverpool elleni rangadó utolsó perceiben cserélték le, amelyet a lefújást követően Ole akkor taktikai döntésnek nevezett.

 

Szakértők és szurkolók is rámutattak arra, hogy Fernandes nem tud annyira produktív lenni az új évben, mint szokott - az Aston Villa elleni győztes büntetővel vett csak részt egyedül gólszerzésben januárban - amelyet sokan az intenzív és sűrű meccsnaptár okozta fáradtsággal hoznak párhuzamba.

 

Mindazonáltal a norvég menedzser rámutatott, hogy Bruno ugyanolyan energikus, mint bármikor, amelyet jól példáz, hogy őt választották december hónap legjobb játékosának a Premier League-ben és ha az apró nüanszok másképp alakulnak, akkor most, mint a hétvégi derbi győztesgólját szerző játékost ünnepelhetnénk.

 

"Nagyon jó formának örvend, nemrég megválasztották a hónap legjobb játékosának" - emlékeztette Ole az újságírókat.

 

"Nem, ő nem fáradt. Esélytelen. Ő egyike azon játékosoknak, aki minden egyes mérkőzést végigfut és bejátsza a teljes pályát."

 

"Nagyon jól tud regenerálódni, az elemeket újratölteni. Ha bemegy a szabadrúgása, ha van még egy kis terület előtte a lövésénél Luke centerezését követően, akkor újra a Premier League legjobb játékosaként emlegetnék."

 

"Mióta megérkezett hozzánk, azóta egészen ellenállhatatlan. Nem, nem fáradt. Ha megkérdezném, biztosan nem mondaná azt, hogy fáradt lenne."

 

 

Bruno valószínűleg magától nyilatkozná le, hogy nem a vasárnapi mérkőzésen nyújtotta legjobb teljesítményét a United mezében, miután a luzitán középpályás a kiélezett mérkőzésen nem találta az ellenfél kapuja előtt a siker kulcsát.

 

Ole azonban elégedett az általa betöltött szereppel, mert ő folyamatosan arra kéri, hogy vállaljon kockázatot a labdával, amely előfordul, hogy nem fizetődik ki.

 

"Vele kapcsolatban elvárás, hogy gólokat készítsen elő, szerezzen és néha előfordul, hogy az apró nüanszok ellene vannak" - tette hozzá.

 

"Az a szabadrúgás, néhány előrepassza is csak kevésen múlt, hogy nem sikerültek. Benne mindig ott van a lehetőség, hogy valami történjen, még akkor is, ha elveszíti a labdát."

 

"Ez az a pozíció, amiben én tudni akarom őt és erre is kértem. Neki kell a kreatívnak lennie a csapatban. Azt akarom, hogy vállalja be a passzokat, ha látja rájuk a lehetőséget."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League 19. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!