Bruno lett december hónap legjobbja a Premier League-ben

Bruno Fernandes rekord idő alatt begyűjtötte pályafutása negyedik Hónap legjobb játékosa-díját a Premier League-ben, amellyel beállította Cristiano Ronaldo rekordját.


Bár Bruno portugál válogatottbeli csapattársa dominálta az angol bajnokságot a Manchester Unitednél töltött hat szezonja során, így is csak négy alkalommal kapott havi elismerést, amelyet honfitársa már kevesebb, mint egy év alatt elért Angliában.

 

Csakúgy, mint Fernandes hatása, így talán az sem nem szolgál meglepetésként, hogy a díjazás összképe alapján ez a siker mennyire sokatmondó.

 

A Hónap legjobb játékosa-díj történetében a legtöbbször a Manchester City-s Sergio Aguerot tüntették ki, szám szerint hét alkalommal, amely abszolút elérhető cél lehet a United 18-asa számára. A korábbi Vörös Ördögök közül Wayne Rooney és Robin van Persie öt-öt alkalommal kapta meg ezt az elismerést - bár ebből a holland három alkalommal az Arsenal játékosaként lett a legjobb.

 

1994-es bevezetése óta, amelyet követően az első díjazott Jürgen Klinsmann volt, nem meglepő módon a United játékosait gyakran érte az a megtiszteltetés, hogy ezt a díjat elhódítsák, de Bruno még közülük is kitűnik villámgyors előretörésével. Ez már a második alkalom, hogy egymás után kétszer is őt hozták ki nyertesnek az adott hónapban.

 

 

Fernandes decemberi teljesítményével olyan játékosokat előzött meg, mint Marcus Rashford, Emiliano Martinez, Anwar El Ghazi (mindkettő Aston Villa), Ben Mee (Burnley), Mohamed Salah (Liverpool), Tomas Soucek (West Ham) és John Stones (Manchester City).

 

Véleménye szerint a West Ham United elleni második félidőben nyújtott teljesítménye a legjobb volt, mióta a klubhoz igazolt, kétszer mattolta a Leeds United védelmét és a Leicester City elleni Boxing Day-en elért 2-2 alkalmával is tündökölt, amikor előbb gólpasszt adott, majd maga is gólt szerzett. 2020 utolsó tétmérkőzésén szintén asszisztot jegyzett Marcus Rashford drámai hosszabbításban szerzett győztesgóljához.

 

"Nagyon köszönöm minden szurkolónak, aki rám szavazott" - mondta Bruno a díj Aon Training Complex-ben történt átvételekor.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!