Greenwood: Sokat javult a védekezésem

Mason Greenwood korán került porondra a Manchester United színeiben és nem vesztegette idejét, hogy megmutassa, minden eszköze megvan ahhoz, hogy akár a Premier League legerősebb védelmét is feltörje.


A 19 éves játékos kitűnő teljesítménye a vasárnapi 3-2-es Liverpool felett aratott győzelem alkalmával még több bizonyítékot szolgáltatott a támadó kivételes tehetségéről, ahol az általa szerzett egyenlítő gólt követően egy pazar gólpasszt osztott ki Marcus Rashfordnak.

 

Ugyanakkor nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy a játéknak vannak további szegmensei is a gólszerzésen túl, kiváltképp, ha a pálya jobb szélén játszol és nem csak a támadás tartozik a feladatkörödhöz. Mason pedig ezen képességein is fejleszteni kíván.

 

A statisztikák azt mutatják, hogy a fiatal játékos már most annyi szerelést mutatott be a pálya első részében, mint az előző szezon egészében, ráadásul kevesebb játékperc alatt. Ez egyértelmű bizonyítékul szolgál arra, hogy a játék egyéb részében is fejlődni tudott, ami lehetőséget biztosít arra, hogy robbanásszerűen támadjon le az ellenfél tizenhatosánál.

 

 

"Ez egyértelműen egy olyan része volt a játékomnak, amin fejlesztenem kellett" - mondta nekünk. "Nem hagyhatom, hogy Aaron [Wan-Bissaka] egyedül végezze el a piszkos munkát! Remekül szerepel, ez kétségtelen, de mindig az járt a fejemben, hogy fejlesztenem kell a védekezésemen."

 

"Aaron a legjobb hátvéd, aki mögötted lehet, nagyon kemény. Ezt nem veheted el tőle!"

 

A fentieken túl a játékos képes volt egy további erény fejlesztésére is, így pazarabbnál pazarabb labdákat képes beadni a pálya jobb széléről a tizenhatoson belülre. A beadásokat akkor sikerült megtanulnia a fiatalnak, amikor az Akadémián különböző pozíciókban játszották menedzserei.

 

"Persze, az Akadémián játszottam már szélsőt ezelőtt is, úgyhogy mindig jól mentek ezek a dolgok, mint a beadás, passzolás, vagy hasonlók. Ráadásul olyan játékosokkal, mint Edi [Edinson Cavani], aki egy tipikus kilences, és erős a levegőben, illetve Anthony [Martial], és Odion [Ighalo], nagyon jó lehetőség van a fejlődésre."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!