Ratcliffe újragondolná a Greenwooddal kapcsolatos döntést

Sir Jim Ratcliffe elmondása szerint a Manchester Unitednél újra át fogják gondolni Mason Greenwood jövőjét a klubnál.


A 22 éves saját nevelésű támadó átigazolása augusztus 21-ét követően vált lehetővé, miután a klub visszavonta abbéli tervét, hogy visszahozzák a felnőtt csapat keretéhez.

 

Már február óta belső vizsgálat folyt ellene, miután a Brit Koronaügyészi Szolgálat (CPS) megszünetette ellene a nemi erőszak kísérletével, kényszerítő magatartással és zaklatással kapcsolatos büntetőeljárást. Greenwood mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat.

 

A nyári átigazolási időszak utolsó napján a spanyol La Ligaban szereplő Getafe együtteséhez igazolt kölcsönben, ahol minden sorozatot figyelembe véve eddig 24 tétmérkőzésen 7 gólt szerzett.

 

Azt követően, hogy kisebbségi részesedést szerzett a klubban, Sir Jim Ratcliffe-nek feltették a kérdést, hogy tervezi-e a Greenwooddal kapcsolatos döntés újragondolását, amelyre így felelt:

"Egyértelműen, igen. Mi fogunk döntést hozni és megindokolni azt."

 

 

A United előzetes terve az volt, hogy újra integrálják majd Greenwoodot a felnőtt csapat keretébe, de a külső kritikák és a belső ellenállás miatt bejelentették, hogy elhagyja az Old Traffordot.

 

Ezt követően egyértelműen az volt a várakozás, hogy soha többet nem fog már nevelő egyesülete színeiben pályára lépni eddigi utolsó, 2022. januári, West Ham elleni után, amelyre a klub akkori ügyvezetője, Richard Arnold is ígéretet tett szeptemberben egy összdolgozói értekezleten.

 

Azóta azonban a futball szakmai irányítás megváltozott Ratcliffe tulajdonszerzésével.

 

"Ő egy Manchester United futballista, a futballal kapcsolatos döntésekért pedig mi vagyunk a felelősek" - tette hozzá.

 

"Szóval a válaszom igen, nekünk kell döntéseket hoznunk. Eléggé egyértelmű, hogy döntenünk kell, mert ebben az ügyben ez még nem történt meg."

 

"Ő most természetesen még kölcsönben szerepel, de nem ő az egyetlen ilyen. Van egy-két olyan játékosunk, akiknek az ügyével meg kell birkóznunk és döntést kell róluk hoznunk."

 

"A folyamat a következő lesz: meg akarjuk érteni a tényeket, nem pedig a körülötte lévő felhajtást, majd megpróbálunk igazságos döntésre jutni azon értékek alapján, hogy ő egy jó srác-e vagy sem, hogy képes lenne-e szívből és jól játszani a Manchester Unitedért, illetve, hogy ez a szurkolóknak is tetszene-e."

 

Greenwood szerződése 2025 nyaráig szól és a klubnak tovább egy évre vonatkozó hosszabbítási opciója is van.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!